Operations Engineer

Operations Engineer
De Operations engineer maakt deel uit van de afdeling assemblage. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het samenstellen van de onderdelen De functie van Operations Engineer is zeer divers. Zo ben je enerzijds bezig bent met praktische werkzaamheden, maar aan de andere kant ook aan de slag gaat met verbeterprocessen etc. Je dag begint met het checken van je planning. Hierin staat o.a. dat je b…

De Operations engineer maakt deel uit van de afdeling assemblage. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het samenstellen van de onderdelen
De functie van Operations Engineer is zeer divers. Zo ben je enerzijds bezig bent met praktische werkzaamheden, maar aan de andere kant ook aan de slag gaat met verbeterprocessen etc.
Je dag begint met het checken van je planning. Hierin staat o.a. dat je begint met een programmeer taak. A.d.v. de gegevens die je verzameld heb, zorg je ervoor dat de gereedschappen/ machines in bedrijf worden gesteld. Voor deze taken werk je nauw samen met de robot-programmeur. Je zorgt er (samen) voor dat het onderdeel gemaakt wordt, volgens de richtlijnen en de afspraken die er gemaakt zijn met de klant (kwaliteit). Daarnaast voer je metingen uit, pas je de mallen aan en schrijf je meet rapporten.
Maar misschien staat er ook wel een meeting gepland, waarin je gaat bespreken wat er die dag moet gebeuren. Is er nieuw product? Dan ga je kijken hoe dit gemaakt moet worden, of de eisen haalbaar zijn. Je maakt een analyse, stelt het budget op en denkt na over het aantal uur dat je denkt nodig te hebben om de order af te ronden. Al deze gegevens verzamel je en presenteer je aan je leidinggevende en aan de projectmanager. Je bent bezig met het opzetten van processen, aanbrengen van verbeteringen en het leiden van je eigen projecten hierin.
In deze uitdagende functie heb je dan ook een praktische maar ook de adviserende rol met veel zelfstandigheid en ruimte voor eigen inbreng. Vanuit deze afdeling bepaal je of een product goedgekeurd wordt.

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht