Quality Engineer Werktuigbouw

Quality Engineer Werktuigbouw
Als Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het afnemen van de kwaliteitsstand bij de klant. Het gaat in dit geval om staalproducten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de testresultaten als het gaat om de verbindingen, oppervlaktes en maatvoering van het product. Op het moment dat de klant de opdracht uitgeeft om spare part onderdelen af te nemen, ga je bij hen langs om de productiel…

Als Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het afnemen van de kwaliteitsstand bij de klant. Het gaat in dit geval om staalproducten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de testresultaten als het gaat om de verbindingen, oppervlaktes en maatvoering van het product.

Op het moment dat de klant de opdracht uitgeeft om spare part onderdelen af te nemen, ga je bij hen langs om de productielijnen te bekijken. Hoe werken de machines en aan welke kwaliteitseisen moet het voldoen? Deze informatie verzamel je en je stelt een Q-plan op voor het project. Samen met het projectteam ga je er, zodra de productielijn is overgezet, mee aan de slag. Dit team bestaat uit een manager, engineer en natuurlijk de operators. Je bepaalt samen hoe de machines worden ingesteld en bekijk je of de gestelde eisen behaald kunnen worden. Indien nodig ga je in overleg met de klant om eisen bij te stellen en/ of naar verbeteringen te zoeken. Daarnaast zorg je er voor dat de operators hun werk goed kunnen uitvoeren. Je geeft uitleg over hoe en waarom de testen worden uitgevoerd, maar geeft ze ook aan welk gevaar er is op het moment dat dit niet gebeurt.
Het betreft een zeer uitdagende en zelfstandige functie waarbij je echt verantwoordelijk bent vanaf het begin tot het eind van de kwaliteit van het product.
De klanten vinden zich in hoofdzakelijk Europa. Zo’ n 10 – 12 keer per jaar zal je variërend van 1 dag tot een aantal dagen op locatie zijn om de gegevens te verzamelen.

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht