Maintenance Engineer

Maintenance Engineer
We zijn voor deze relatie op zoek naar een Maintenance Engineer die vanuit onderhoud verantwoordelijk zal zijn voor het ontwikkelen en optimaliseren van de productie-installaties van dit bedrijf. Het doel hiervan is een maximale installatiebeschikbaarheid tegen minimale kosten. Je beheert, implementeert en optimaliseert de onderhoudsplannen. Je stuurt technische collega’s functioneel aan bij de…

We zijn voor deze relatie op zoek naar een Maintenance Engineer die vanuit onderhoud verantwoordelijk zal zijn voor het ontwikkelen en optimaliseren van de productie-installaties van dit bedrijf. Het doel hiervan is een maximale installatiebeschikbaarheid tegen minimale kosten. Je beheert, implementeert en optimaliseert de onderhoudsplannen. Je stuurt technische collega’s functioneel aan bij de verbeteringen die je doorvoert. Als Maintenance Engineer signaleer je risico’s, formuleert tegenmaatregelen en voert regelmatig haalbaarheid- en verbeteranalyses uit. Het optimaliseren van onderhoudsconcepten via FMEcA/RCM speelt hierbij een grote rol evenals het opzetten en beheren van onderhoudscontracten. Je werkt hierbij intensief met o.a. MaxGrip betreffende invullen FMEca's, waar je samen met de afdeling Systeembeheer verbeteringen in aanbrengt en onderhoudoptimalisaties in borgt. Daarnaast heb je de beschikking over een uitgebreid informatiesysteem van de installatie waaruit de betrouwbaarheid van de installatie geanalyseerd kan worden. Je werkt verder regelmatig in verbeterteams waar grotere en kleinere onderdelen van de installatie technisch diepgaand geanalyseerd worden. Kennisoverdracht en coachen bij het implementeren van beheer- en onderhoudsplannen is een belangrijk onderdeel van de TPM-systematiek in deze functie.

Als Maintenance Engineer werk je binnen de centrale Onderhoudsgroep. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 10 medewerkers en is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de productie / proces-installaties. De Onderhoudsgroep werkt nauw samen met de Installatiebeheerders en Technici binnen de productieafdelingen.

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht