Junior Key Account Manager Rotterdam

Junior Key Account Manager Rotterdam
Outdoor Life Group
Junior Key Account Manager DHZ
Dienstverband: 
Fulltime
Opleidingsniveau: 
HBO
Provincie: 
Zuid-Holland
Plaats: 
Regio Rotterdam
Branche: 
Groothandel
Functie omschrijving: 

In verband met uitbreiding van het commerciële team is de Outdoor Life Group Nederland op zoek naar een:
 

Junior Key Account Manager DHZ

Wat ga je doen als Junior Key Accountmanager DHZ
Een veelzijdig commerciële functie zonder het grootste deel van je tijd in files te staan. Je bent klantmanager, onderhandelaar op niveau, adviseur, sparring partner en vliegende keep tegelijk. Je wordt verantwoordelijk voor een aantal accounts/prospects in Nederland en onderhoudt daarin de contacten op de hoofdkantoren. Je bent verantwoordelijk voor omzet en marge van je accounts, ontwikkelt een klantspecifieke sales strategie en stelt een verkoopbudget op.
Vervolgens neem je initiatieven en stuur je bij om dit budget te realiseren. Op basis van duidelijke groeidoelstellingen zorg je dat je accounts in zowel breedte- als diepte gebruik maken van het OLG assortiment. Je volgt de ontwikkelingen in de markt en vertaalt deze in samenspraak met inkoop en category management naar verkoopconcepten. Op basis van deze verkoopconcepten doe je de inkopers van je accounts gerichte voorstellen en volg je de implementatie hiervan op.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor merchandise activiteiten en klachtenafhandeling bij individuele bouwmarkten. De verdeling tussen hoofdkantoor en buitendienst werkzaamheden zal ongeveer 50/50 zijn. Je standplaats is Gouderak en je rapporteert aan de Sales Manager Benelux.
 

Functie eisen: 

Wij vragen

 • Hbo-niveau, verkregen door opleiding en ervaring;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbaar succesvolle werkervaring als jr. accountmanager retail ketens op zowel filiaal als hoofdkantoorniveau;
 • Mogelijke doorgroeifunctie voor commercieel gedreven rayonmanager die de eerste account management stappen heeft gezet met regionale accounts;
 • Ervaring binnen de DHZ-branche en/of ervaring met seizoens goederen met een hoge doorloopsnelheid is een pré;
 • Bekend met proces en besluitvorming op hoofdkantoorniveau en de basisbeginselen van accountmanagement;
 • In staat zijn de balans te vinden tussen de wensen van je klant en de mogelijkheden van je bedrijf en weet dit te vertalen in een planmatig plan van aanpak;
 • De ambitie om sterker te groeien dan de concurrentie en een commerciële gedrevenheid die niet blijkt uit wat je zegt maar vooral uit wat je doet;
 • Dynamisch, communicatief vaardig en in staat op meerdere niveaus te opereren;
 • Je bent open en gericht op samenwerking, beslist geen solist;
 • Goede computerbeheersing, met name MS Office.

Arbeidsvoorwaarden: 

Outdoor Life Group biedt
Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen in een uitdagende en dynamische omgeving:

 • Sterke no-nonsense en hands-on mentaliteit;
 • Directe en korte lijnen
 • Een auto, laptop en mobiel van de zaak.

Sollicitatieprocedure: 

Solliciteren
Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Laat dan je cv met motivatie achter op onze sollicitatiepagina.

Kijk voor meer informatie over ons op: www.outdoorlifegroup.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Key Accountmanager, Account Manager, Vertegenwoordiger, Verkoper, Sales, Gouderak, Zuid-Holland

0

Bedrijfsprofiel: 

Over Outdoor Life Group:
Neemt een belangrijke positie in de Europese tuinbranche in waaraan men een breed productenpalet levert. Tot de afnemers behoren onder meer grootschalige retailketens, franchiseorganisaties en zelfstandige ondernemingen. De markt kent een nadrukkelijke seizoenspiek en wordt getypeerd door grote volumes / lage marges. De onderneming wordt gekarakteriseerd door "gewoon is gek genoeg".
 

Referentie: 
39001
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht