Sales Manager Almere

Sales Manager Almere
Mood Media
European Sales Manager Local Sales
Dienstverband: 
Fulltime
Opleidingsniveau: 
HBO
Provincie: 
Flevoland
Noord-Holland
Plaats: 
Regio Almere
Branche: 
Media
Functie omschrijving: 

Wij willen graag kennis maken met een gedreven:

European Sales Manager Local Sales
Standplaats Almere

Doel van de functie
De European Sales Manager Local Sales maakt deel uit van het Management Team en is leidinggevende van de afdeling Local Sales Europe, bestaande uit een team van 24 Account Executives en Telesales medewerkers. Hij is verantwoordelijk voor het verkoopbeleid van MOOD en het realiseren van de daaruit voortvloeiende commerciële doelstellingen. Daarvoor ontwikkelt en implementeert hij het Local Sales Europe plan en is verantwoordelijk voor de (verdere) opleiding en (kennis)ontwikkeling van deze afdeling, gericht op het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Daarbij coördineert en rapporteert hij activiteiten en resultaten, waarborgt strategie, beleid en procedures van de afdeling Local Sales en werkt nauw samen met het Sales management binnen Europa. 

Profiel

 • De Sales Manager Europe is verantwoordelijk voor het uitbreiden van de omzet en de markt van MOOD Local Sales in Europa.
 • De nadruk van de werkzaamheden binnen deze functie ligt voornamelijk op het genereren van new business, bewaken van onze huidige marktaandeel en het intensiveren van de samenwerking met de sales collega’s binnen MOOD Europe.
 • Deze functie is ter uitbreiding en ter versteviging van het Europese Sales team alsmede vanwege de lancering van nieuwe producten in zowel bestaande als nieuwe markten binnen Europa.

Functie omschrijving

 • Na een interne opleiding ben je verantwoordelijk voor het professioneel uitbouwen van ons marktaandeel in Europa binnen verschillende segmenten, waaronder Horeca en Retail.
 • Je werkt er samen met het Salesteam aan de in het salesplan beschreven strategie succesvol ten uitvoer te brengen.
 • Je werkt nauw samen met de verschillende back office departementen (Telesales, Operations, Customer care, Projectmanagement).
 • Je ontwikkelt en draagt zorg voor de uitvoering van effectieve strategische en verkoopplannen, met een duidelijke visie en missie op de sales en praktische acties op korte, gemiddelde en lange termijn.
 • Je geeft op een motiverende en sturende wijze leiding aan de afdeling verkoop die bestaat uit Account Executives en Telesales collega’s.
 • Je voert een actief personeelsbeleid en zorgt daarbij voor een juiste kwalitatieve en kwantitatieve personele bezetting van de afdeling, bewaakt de afdelingsstructuur en voert eventuele noodzakelijke wijzigingen - veranderen taken en werkwijzen - door.
 • Je schept randvoorwaarden voor een correcte en effectieve uitvoering van het verkoopbeleid.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheersen van de verkoop budgetten.
 • Je voert een actief beleid op het uitbouwen en onderhouden van relaties met prospects, klanten en bestaande partners.
 • Je bevordert de samenhang met en tussen de verschillende afdelingen en werkprocessen en functies binnen de lokale MOOD vestigingen, gericht op optimalisatie van efficiency en kwaliteit, evenals het bewaken en afstemmen hiervan.
 • Je initieert en geeft leiding aan regelmatig gestructureerd en ongestructureerd overleg binnen de afdeling.   
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de VP Local Sales Europe.
Functie eisen: 

Vereiste competenties
Ondernemerschap, klantgericht, integer, groepsgericht leiderschap, sociabiliteit, prestatiemotivatie, omgevingsbewust, strategisch en commercieel inzicht-creatief, commercieel, enthousiast, daadkrachtig, sensitiviteit.

 • Afgeronde HBO/WO opleiding richting commerciële economie.
 • Je beschikt over minimaal 10 jaar sales ervaring in een B-2-B omgeving alsmede over leidinggevende posities.
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het vertalen van beleidsplannen en het onderhouden van contact met in- en externe cliënten en beïnvloeders.
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Franse taal is een pre.
 • Je bent een sterke onderhandelaar en beschikt over een grote dosis creativiteit, sterke overtuigingskracht en een passie voor alles wat met muziek, hardware en visuele communicatie te maken heeft.
 • Je bent sterk in communicatie en doet dit op een constructieve en positieve manier.
 • Je bent technisch en commercieel aangelegd en weet hoe je je team moet stimuleren om Audio en Visuele projecten te verkopen.
 • Je weet hoe je je administratie geordend moet bijhouden en bent bekend met MS office, voornamelijk Excel. Kennis van Salesforce en Navision is een pre.
 • Bereidheid tot reizen (circa 30% van de tijd werkzaam in het buitenland).

Kernwoorden
Klant, prospects, win/win, contracten, muziekcomputers, luidsprekers, mengpanelen, TV’s, versterkers, microfoons, beamers, netwerken.

Arbeidsvoorwaarden: 

Aanbod

 • Een uitstekend salarispakket met aantrekkelijk bonussysteem + auto.
 • Een gevarieerde functie binnen een dynamische omgeving en een jong team.
 • Sterke productportfolio waaronder merken als ALCAS, MOOD, BIS, Bose, LG, JBL etc..      
 • Leuke en dynamische werkomgeving binnen een internationaal multimediabedrijf.
Sollicitatieprocedure: 

Interesse?
Ga jij de uitdaging aan? Ben jij in staat om onze Local Sales binnen Europa een extra boost te geven? Reageer dan meteen middels het schrijven van een motivatiebrief en cv voorzien van je foto en stuur deze naar ESMsollicitatie@moodmedia.com.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Mood Media® Nederland via Tel.  036-747 0700 en vraag je naar Rosa Maurits of ga naar www.moodmedia.nl.

Contact met bemiddelingsbureaus naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 

Bedrijfsprofiel: 

Mood:Netherlands, onderdeel van Mood Media Corporation (TSX:MM/LSE:MM), is marktleider op het gebied van instore media en gebruikt muziek, beeld en geur om voor bezoekers van retailorganisaties en horecabedrijven een optimale (merk)beleving te creëren. Doel van de Mood dienstverlening is het klantenverkeer en de uitgaven per bezoeker te verhogen en reclame te maken in het verkooppunt. De diensten van Mood bieden retailers en horeca-eigenaren de mogelijkheid om snel te reageren op markttrends en de aankoopbeslissingen op de winkelvloer te beïnvloeden. Mood Media Corporation heeft in meer dan 41 landen een toegewijd team specialisten, dat in staat is de meest invloedrijke winkelomgeving te creëren.

Mood is op zoek naar een gedreven European Sales Manager met de ambitie om new business te ontwikkelen en tegelijkertijd onze bestaande klantenportfolio stabiel te houden. Binnen de MOOD Local Sales groep hebben Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland het grootste marktaandeel.

Wij willen verder. Vooruitgang boeken. Meer profiteren van de enorme kansen, die er voor ons liggen. Ook in andere Europese landen.

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht