Manager afdeling Bedrijfsvoering

Manager afdeling Bedrijfsvoering

Manager afdeling Bedrijfsvoering

(gemeente Zuidplas)

36 uur per week

 
Zuidplas
De gemeente Zuidplas bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Ni…

Manager afdeling Bedrijfsvoering

(gemeente Zuidplas)

36 uur per week

 
Zuidplas
De gemeente Zuidplas bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en de buurtschappen Oud-Verlaat en Ver-Hitland.  Ons grondgebied biedt volop ruimte voor groen, recreatie en dorps wonen in het drukbevolkte deel van Nederland: de Randstad. Zuidplas heeft een unieke ligging in de cirkel Rotterdam, Zoetermeer en Gouda en vormt de poort naar het Groene Hart. De polders, molens en unieke recreatiegebieden bij de Rotte en Hollandsche IJssel zijn beeldbepalend voor Zuidplas, dat ook het laagste punt van Nederland herbergt. Zuidplas hecht waarde aan levendige dorpen en een dorpse identiteit. Onze gemeente biedt een aangename leefomgeving, waar basisvoorzieningen op het gebied van dienstverlening, onderwijs, sport, welzijn en zorg voor iedereen nabij zijn.  Op dit moment telt onze gemeente ruim 40.000 inwoners. De komende jaren zal de gemeente verder groeien door een geleidelijke ontwikkeling van nieuwbouw en bedrijvigheid.
 
De organisatie
Gemeente Zuidplas bevindt zich midden in een uitdagende organisatieontwikkeling. Er wordt ingespeeld op de veranderingen in de samenleving, de  rol van de overheid daarin, de roep vanuit de samenleving om transparantie en door de beweging naar een contractgemeente. De organisatie (215 fte) is in april 2015 ingedeeld in vijf afdelingen: Bedrijfsvoering, Dienstverlening, Ruimte, Samenleving en Strategie & Beleid. Afdelingsmanagers zijn integraal verantwoordelijk en samen met de gemeentesecretaris verenigd in een Managementteam.
 
Waar kom je te werken?
De afdeling Bedrijfsvoering (circa 60 fte) faciliteert de werkwijze in de organisatie door de zogenoemde PIJOFACH taken (Personeelszaken, Informatievoorziening en ICT-middelen, Juridische Zaken, Financiën, Aanschaf/Inkoop, Communicatie en Huisvesting) voor haar rekening te nemen.
De veranderopgave voor de totale gemeentelijke organisatie is aanzienlijk en heeft impact op alle bedrijfsvoeringsactivititeiten. Van het digitaliseren van P&O  en bestuurlijke besluitvormingsprocessen tot het leveren van een grote bijdrage aan de cultuurverandering binnen de organisatie.
 
Een groot accent ligt momenteel op de ontwikkeling van het cluster Financiën van waaruit de P&C producten en managementinformatie wordt ondersteund en het cluster Informatievoorziening van waaruit de digitalisering van de werkwijze een forse impuls dient te krijgen.

Wat ga je doen?
Als manager van de afdeling Bedrijfsvoering geef je direct leiding aan de clustercoördinator, de teamleiders, de medewerkers van het bedrijfsbureau en indirect aan alle overige medewerkers van de afdeling. Je bent eindverantwoordelijk voor de afdelingsdoelstellingen en – resultaten waarbij tevens een aantal afdelingsoverschrijdende projecten bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering tot jouw verantwoordelijkheid behoren
 
Hoe ga je dat doen?

Dit doe je door op een enthousiaste, overtuigende manier je eigen team en je collega afdelingshoofden mee te krijgen in de nieuwe wijze van werken. Je deelt maandelijks de voortgang en de successen met de totale organisatie. Je bent enerzijds een programmamanager die alle lopende acties en projecten opstart, aanjaagt en afrondt , anderzijds een coachende peoplemanager. Je creëert inzicht door overzicht en vindt balans tussen cijfers en de mens achter de cijfers. Je bevordert eigenaarschap bij zowel de teams als de medewerker zelf. Daarnaast ben je ook niet bang om af en toe de ‘inhoud’ in te duiken om daarna vanuit het overzicht de clusterhoofden en medewerkers weer in hun kracht te zetten.
 
Als manager Bedrijfsvoering ben je:
 • Programmanager van alle projecten en activiteiten op het gebied van bedrijfsvoering;
 • Het eerste aanspreekpunt voor het bestuur, de directie en overige afdelingshoofden, voor de voortgang en uitvoering van alle producten van de afdeling;
 • Verantwoordelijk en dé stimulator van taakvolwassenheid van de medewerkers van de afdeling bedrijfsvoering door hen op basis van vastgestelde cultuurwaarden te coachen, ondersteunen en faciliteren;
 • Verantwoordelijk voor de resultaatgerichte afspraken met medewerkers; je monitort deze prestaties en stuurt waarnodig bij;
 • Voortdurend bezig met deskundigheidsbevordering, innovatie en een goede planning en control.
 
Wie ben je?

Je bent een ervaren manager die stevig in z’n schoenen staat. Je hebt visie en bent inspirerend voor anderen om bij te dragen aan de koers van de afdeling. Je hebt bij voorkeur ervaring binnen een vergelijkbare functie in een gemeentelijke omgeving dan wel in het bedrijfsleven. Je bent gewend om met veel (complexe) onderwerpen tegelijkertijd bezig te zijn en hebt hierbij een planmatige werkhouding. Je functioneert op academisch werk- en denkniveau en hebt ervaring met intensieve verandertrajecten.

Je onderscheidt jezelf op de volgende competenties en vaardigheden:
 • Strategische visie op de ontwikkelingen van het vakgebied en operationele ervaring om deze ontwikkelingen ook werkelijk planmatig geïmplementeerd te krijgen;
 • Weet mensen, processen en afdelingen met elkaar te verbinden en mee te nemen in ontwikkelingen. Je hebt hierbij een zakelijke benadering zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen;
 • Cijfermatig inzicht en de vaardigheid om data om te zetten in leesbare managementinformatie
 • Proactief, resultaatgericht en stressbestendig;
 • In staat om mensen te inspireren, te coachen en te motiveren;
 • Politiek sensitief met oog voor onderlinge verhoudingen.
 
Wat bieden wij je?
Een  uitdagende functie en een plezierige werkomgeving waar goede regelingen zijn om privé- en werksituatie te combineren. Je krijgt voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, variabele werktijden en mogelijkheden voor opleiding. De generieke functienaam is Manager B en de functie  is gewaardeerd in schaal 13, maximaal € 5644,- bij een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. De intentie is een vaste aanstelling, maar in eerste instantie word je aangesteld voor de duur van een jaar.
 
Geïnteresseerd?
Spreekt de functie je aan en voldoe je aan het gevraagde? Dan maken we graag kennis met je. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Meer weten over de functie-inhoud? Neem dan contact op met Caroline Bos, Gemeentesecretaris, tel. 0180-330300. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Leo Booms, tel. 0180-639883.
Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan uiterlijk maandag 7 september 2015 via deze link.

De gesprekken vinden plaats in week 38.
 
Wil je je verder verdiepen in de gemeente Zuidplas neem dan een kijkje op onze website: www.zuidplas.nl

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht