Adviseur Financiën

Adviseur Financiën
Algemene informatie De gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar zijn op 1 januari 2018 gefuseerd tot een nieuwe gemeente Zevenaar met 43.000 inwoners. Onze ambitie is de dienstverlening en voorzieningen op een hoog niveau te houden. Hierbij gaan we voor integrale dienstverlening die gebaseerd is op de focuspunten: service op maat, verbindend en gastvrij. Om die ambities te realiseren is onze organisa…
Algemene informatie
De gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar zijn op 1 januari 2018 gefuseerd tot een nieuwe gemeente Zevenaar met 43.000 inwoners. Onze ambitie is de dienstverlening en voorzieningen op een hoog niveau te houden. Hierbij gaan we voor integrale dienstverlening die gebaseerd is op de focuspunten: service op maat, verbindend en gastvrij. Om die ambities te realiseren is onze organisatie duurzaam ingericht, zodat deze kan meebewegen met veranderingen en ontwikkelingen. We werken vanuit het managementconcept van de lerende organisatie en de verantwoordelijkheden liggen laag. De flexibiliteit van de organisatie zit ook in de medewerkers die nieuwsgierig zijn naar elkaar, verder kijken dan de eigen afdeling en breed inzetbaar zijn. 
 
De afdeling Financiën bouwt aan een nieuwe planning- en controlcyclus en financiële administratie.
 
Bouw jij als Adviseur Financiën mee?
voor 32 tot 36 uur per week
 
Wie zijn wij?
De afdeling Financiën is een professioneel team van medewerkers dat verantwoordelijk is voor de planning- en controlcyclus, de financiële beleidsvorming, advisering en ondersteuning en de financiële administratie.
 
Wat houdt de functie in?
Als Adviseur financiën ben je samen met je collega adviseurs verantwoordelijk voor het realiseren van de producten binnen de planning- en controlcyclus. Denk hierbij aan de (meerjaren-) begroting, kadernota, jaarrekening en de tussentijdse voortgangsrapportages.  Bij de totstandkoming van deze producten vragen we van jou een brede kijk en een actieve en ontwikkelende rol. Daarnaast ben je sparringpartner voor jouw klanten en adviseer en ondersteun je hen waar nodig. Tevens toets je B&W- en raadsvoorstellen aan financiële richtlijnen en kaders. Je hebt overzicht en kunt op meerdere beleidsterreinen uit de voeten.
 
Wie zoeken we?
Een enthousiaste en klantgerichte adviseur die van veranderingen houdt!
 
Om uit te kunnen blinken in de functie heb je een duidelijke visie op planning en control en ben je in staat een actieve rol te spelen bij de totstandkoming van verschillende P&C-producten. Je staat stevig in jouw schoenen. Vanzelfsprekend beschik je over uitstekende adviesvaardigheden. Daarnaast toon je initiatief door kansen te signaleren en het voortouw te nemen. Met jouw enthousiasme en humor neem je collega’s mee in nieuwe ontwikkelingen. Tevens onderschrijf je onze kernwaarden klantgericht, resultaatgericht en samenwerken en draag je deze uit.
 
Voor deze functie heb je een relevante afgeronde HBO-opleiding nodig. Je beschikt minimaal over enkele jaren ervaring als financieel adviseur. Actuele financiële kennis (bij voorkeur BBV) is belangrijk en natuurlijk ben je handig met financiële software. Ervaring met Key2Financiën en Lias is mooi meegenomen.
 
Wat bieden we?
We bieden je een uitdagende functie in een nieuwe organisatie die volop in beweging is. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren is er zicht op een vast dienstverband. Het salaris van de functie is afhankelijk van je vaardigheden, opleiding en werkervaring en is vastgesteld op maximaal € 4.225,- bruto per maand op basis van 36 uur (functieschaal 10, peildatum 1 januari 2018).
 
Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage zijn samengebracht in een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je per jaar flexibel bepaalde keuzes maakt over hoe en wanneer je dit wilt inzetten. Tot slot werken we bij de gemeente Zevenaar volgens het concept van Het Nieuwe Werken. Voor zover het werk het toelaat, is er alle ruimte voor plaats- en tijdonafhankelijk werken én flexibele werktijden.
 
Meer weten?
Herken jij je in het gevraagde profiel en wil je bouwen aan een nieuwe organisatie? Stuur dan vóór 9 april 2018 jouw sollicitatie en curriculum vitae onder vermelding van de functienaam naar solliciteren@zevenaar.nl. Met inhoudelijke vragen over de functie staat Frank Grobben (afdelingshoofd) je graag te woord. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 595 342 en per mail op f.grobben@zevenaar.nl. Voor algemene vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Özlem Özugur (P&O adviseur). Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 595 111 en per mail op o.ozugur@zevenaar.nl.
 
De eerste sollicitatiegesprekken worden op woensdag 11 april 2018 gevoerd. Op dinsdag 17 april 2018 vindt de tweede selectieronde plaats. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht