Teamcoördinator Informatievoorziening

Teamcoördinator Informatievoorziening
Teamcoördinator Informatievoorziening (261-DVL) 36-urige werkweek De gemeente Veenendaal verzorgt de ICT infrastructuur en bijbehorende diensten voor vier omliggende gemeenten. Zij wil regie voeren op ICT en heeft grote ambities in digitalisering: voor burgers en ondernemers, het bestuur en de organisatie. Het informatiebeleid zet de toon voor continu verbeteren en innoveren. Het is jouw u…
Teamcoördinator Informatievoorziening (261-DVL)
36-urige werkweek

De gemeente Veenendaal verzorgt de ICT infrastructuur en bijbehorende diensten voor vier omliggende gemeenten.
Zij wil regie voeren op ICT en heeft grote ambities in digitalisering: voor burgers en ondernemers, het bestuur en de organisatie. Het informatiebeleid zet de toon voor continu verbeteren en innoveren. Het is jouw uitdaging om richting te geven aan de informatiekundige ontwikkelopgave, die loopt langs vijf hoofdopgaven, waarbij je een professionaliseringsslag realiseert. Ben jij in staat is om deze ontwikkelopgaven in een periode van 2 jaar neer te zetten? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!
 
Taken en verantwoordelijkheden
De gemeente Veenendaal wil regie voeren op ICT en wil daartoe een professionalisering doorvoeren die loopt langs 5 hoofdopgaven:
 • Professionaliseren van de inrichting en het beheer van de ICT-omgeving
  Neerzetten van een ICT-infrastructuur en serviceorganisatie die past bij een organisatie die >100.000 inwoners bedient en >1000 werkplekken beheert. 
 • Doorontwikkelen van de integrale sturing en het robuust neerzetten van bijbehorende processen
  Tot stand brengen van integrale sturing op vernieuwing van informatievoorziening en ICT. Er is een werkwijze ontwikkeld waarin kort cyclisch en resultaatgericht gewerkt wordt op basis van actieve prioriteitstelling (portfoliomanagement).
 • Ondersteunen/ begeleiden van het management, zodat zij de opdrachtgeversrol in informatievraagstukken kundig kan oppakken in samenhang met de ontwikkeling van bekwaam opdrachtnemerschap
  Versterken van het opdrachtgeverschap in de lijn. Het werken binnen kaders van informatiebeleid en het nadenken over informatievoorziening als strategische productiefactor staat in Veenendaal in de kinderschoenen.
 • Methodisch inrichten van ontwikkeling en beheer van de informatievoorziening, gefundeerd op onderstaande universele methoden
  Onze methodiek is ontleend aan de universele methoden ITIL, BISL, PRINCE II. Portfoliomanagement en configuratiemanagement zijn recent ingericht en uitgerold; change management, projectmanagement en service desk management vragen aandacht.
 • Aansturen, coachen en (door)ontwikkelen van het ICT-team
  Medewerkers activeren om voortdurend met verbeteren bezig te zijn en op die manier meer zichtbaar, betekenisvol en succesvol te zijn. We zetten in op talenten van medewerkers, op individueel- en teamniveau.
Als teamcoördinator draag je bij aan het leveren van een excellente klantbeleving doordat je, samen met jouw team, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige IT-oplossingen (door)ontwikkelt, waarbij je ook toeziet op de effectieve implementatie en inbedding in de organisatie.

Afdeling/ team
Je komt te werken op de afdeling Dienstverlening, in het team Informatie & Communicatie Technologie. Dit team bestaat uit 20 professionals: i- en a -adviseurs, (geo)datamanagement specialisten, applicatiebeheerders, ICT-beheerders, technische en functionele specialisten. Ieder verstaat zijn vak en samenwerken aan business resultaten is dé uitdaging.

Jij bent een …
 • vernieuwer die in staat is moderne inzichten over de werking, inrichting en het beheer van gemeentelijke informatievoorziening en ICT te vertalen naar praktische oplossingen voor de gemeente Veenendaal
 • inspirerend leider die medewerkers stimuleert te ontwikkelen in hun werk
 • verbinder/ netwerker die op basis van kennis en vaardigheden business en ICT aan elkaar verbindt, in staat is om situationeel strategisch, tactisch en operationeel te schakelen en die weet wat er nodig is om mensen mee te krijgen
 
Gevraagde kennis, ervaring en vaardigheden
 • Afgeronde HBO/ WO opleiding (bestuurs- of bedrijfskunde, master Business Information)
 • Prince 2 Practioner gecertificeerd
 • Actuele kennis op het gebied van informatievoorziening, -management en ICT infrastructuur binnen de (rijks)overheid
 • Ervaring met het werken onder architectuur (NORA, GEMMA)
 • Aantoonbare ervaring met het sturen van veranderingen in overheidsorganisaties
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring:
  o  als team-/ projectleider in de ICT
  o  met de aansturing van externe leveranciers
  o  in het managen van ICT projecten binnen een politiek bestuurlijke omgeving
 • Relevant netwerk bij KING, Samen Organiseren, bij leveranciers of de vaardigheid dit snel op te bouwen
 • Hebt oog voor verschillende belangen: interne/ externe klant, opdrachtgever, eindgebruiker en beheerorganisatie
 • Kennis van Lean management is gewenst
 • Competenties: besluitvaardig, samenwerken, klantgericht, resultaatgericht en verantwoordelijkheid
 
Ons aanbod
Invulling van de vacature Teamcoördinator Informatievoorziening is op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met bij goed functioneren omzetting naar een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11 op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB), circa 16,8% van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van extra verlof, aanvulling op salaris etc. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.
 
Solliciteren
Ben je dienstverlenend ingesteld, krijg je energie van het contact met mensen én herken jij jezelf in het geschetste profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Reageer dan voor 15 februari 2018 en stuur jouw motivatie en CV via de sollicitatiebutton of online via www.veenendaal.nl/vacatures. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Ruijters, interim teamcoördinator Informatievoorziening op telefoonnummer 0613011106.
 
De selectiegesprekken staan gepland op donderdag 22 februari tussen 10.00 uur en 14.30 uur.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht