(Senior) adviseur afdeling Bestuursondersteuning en Beleidsregie

(Senior) adviseur afdeling Bestuursondersteuning en Beleidsregie
(Senior) adviseur afdeling Bestuursondersteuning en BeleidsregieInspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting Functieomschrijving We kunnen in Nederland vertrouwen op goede gezondheidszorg en jeugdhulp. Altijd, overal en voor iedereen. Dat willen we zo houden, ook voor volgende generaties. Daarom bewaakt en bevordert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting de veiligheid en kwali…

(Senior) adviseur afdeling Bestuursondersteuning en Beleidsregie

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting

Functieomschrijving
We kunnen in Nederland vertrouwen op goede gezondheidszorg en jeugdhulp. Altijd, overal en voor iedereen. Dat willen we zo houden, ook voor volgende generaties. Daarom bewaakt en bevordert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting de veiligheid en kwaliteit van de gezondheidszorg en jeugdhulp. Als (senior) adviseur voor het Beleidsregieteam heb jij daarin een belangrijke rol.

Nederland gezond en wel: dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). VWS wil iedereen zo lang mogelijk gezond houden, zieken zo snel mogelijk beter maken, mensen met beperkingen ondersteunen en maatschappelijke participatie bevorderen. Zo levert VWS een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van leven van alle Nederlanders. 

Jij werkt als (senior) adviseur voor het Beleidsregieteam op de afdeling Bestuursondersteuning en Beleidsregie van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.). Functioneel werk je voor het domein Maatschappelijke Zorg (MZ), met als bijzonder aandachtsgebied verpleeghuis- en thuiszorg. Afhankelijk van jaarlijkse prioriteiten binnen de planning-en-controlcyclus kan het aandachtsgebied verschuiven. 


Jouw taken

Je informeert en adviseert het management over specifieke aspecten van beleid en uitvoering, zoals:
 • het geven van adviezen aan de inspecteur-generaal, hoofdinspecteurs en afdelingshoofden bij onderwerpen van algemene, strategische en/of (politiek-)bestuurlijke aard;
 • het geven van advies over vertaling van beleid en wetgeving naar toegepast toezichtbeleid en daar ook mede vorm aan geven, specifiek voor het domein MZ en daarbinnen het aandachtsgebied verpleeghuiszorg en thuiszorg;
 • het signaleren en analyseren van in- en externe ontwikkelingen en knelpunten, het in kaart brengen van de relevante effecten en mogelijke oplossingen aandragen;
 • het deelnemen aan overlegvormen en project- en werkgroepen;
 • het verzorgen van IGJ i.o.-inbreng voor VWS-stukken aan het parlement.

Daarnaast geef je specialistisch advies, waarbij je kunt denken aan: 

 • het adviseren over en ontwikkelen en onderhouden van relatiebeheer voor IGJ i.o. en het kerndepartement van VWS;
 • het adviseren over beleid- en wetgevingstrajecten ten bate van een effectieve uitvoering van het toezicht door de IGJ i.o. alsmede het onderhouden van relatiebeheer IGJ en kerndepartement van VWS op vooralsnog het domein MZ en daarbinnen het aandachtsgebied verpleeghuiszorg en thuiszorg;
 • het adviseren over ontwikkelingen in het toezicht;
 • het voorbereiden van IGJ i.o.-standpunten;
 • het optreden als secretaris bij in- en extern overleg.

Functie-eisen
 • Je hebt academisch niveau, gebaseerd op een afgeronde opleiding zoals bestuurskunde, rechten/staatsrecht of politicologie.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van of ervaring met beleid op het gebied van volksgezondheid, gezondheidszorg en toezicht.
 • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en hebt ervaring op dat vlak.
 • Je kunt vanuit een adviesrol creatief en oplossings- en resultaatgericht functioneren in complexe situaties.
 • Je bent advies-, communicatief-, coördinatie- en onderhandelingsvaardig.
 • Je kunt omgaan met tegengestelde belangen en hebt ervaring met het werken in werk- of projectgroepen.
 • Je werkt gedegen en ontspannen, zowel zelfstandig als in teamverband.
 • Je kunt goed analyseren, netwerken, en plannen en organiseren.
 • Je bent creatief, flexibel en organisatiesensitief en je hebt overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Salarisomschrijving: Deze functie is gewaardeerd op schaal 12 van het BBRA (maximaal € 5.292,12 bruto per maand, bij een fulltime dienstverband). 
Maandsalaris: Min €3.560 – Max. €5.292 (bruto) 
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd) 
Minimaal aantal uren per week: 36 
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen. 

Bijzonderheden
Een functiegericht assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. 

Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht