Afdelingsmanager Juridische zaken, Inkoop en Subsidies en juridisch controller

Afdelingsmanager Juridische zaken, Inkoop en Subsidies en juridisch controller
Houd jij een breed georiënteerd team van professionals enthousiast om gemeente brede doelstellingen te behalen? Sta jij stevig in je schoenen in krachtig speelveld? En heb jij een duidelijke visie op juridische kwaliteitszorg en juridische control in een gemeente? Dan is deze functie iets voor jou!Wat ga je doen?Als afdelingsmanager Juridische zaken, Inkoop en Subsidies (JIS) heb je een dubbele…
Houd jij een breed georiënteerd team van professionals enthousiast om gemeente brede doelstellingen te behalen? Sta jij stevig in je schoenen in krachtig speelveld? En heb jij een duidelijke visie op juridische kwaliteitszorg en juridische control in een gemeente? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als afdelingsmanager Juridische zaken, Inkoop en Subsidies (JIS) heb je een dubbele rol. Je bent enerzijds integraal verantwoordelijk voor de medewerkers en de diensten van je afdeling en anderzijds werk je als juridisch controller. De verhouding tussen deze functies is 60% afdelingsmanager en 40% juridisch controller.

Je werk als afdelingsmanager
Jij bent een ontwikkelingsgerichte manager die drager en drijvende kracht is achter de ontwikkeling van de afdeling. Naast het borgen van voldoende juridische expertise voor strategische dossiers en thema's, ga je aan de slag met de verdere professionalisering van de inkoopfunctie. Ook het beleid en de uitvoering van het subsidieproces (uitgaand en verwerving) zijn onderdeel van de ontwikkeling in de afdeling waar je je mee bezig houdt.
Met visie en passie geef je invulling aan je rol als resultaatgerichte manager. Hiervoor daag je je medewerkers uit en stimuleer en ondersteun je ze om duurzaam het beste van zichzelf te geven.
De strategische ambities van de gemeente Ede realiseer je samen met medewerkers, bestuur, burgers, samenwerkende partners zoals regio foodvalley en externe partners zoals juridische en beleidsinhoudelijke leveranciers, advocatenkantoren, VNG en ministeries.

Je werk als juridisch controller
Als juridisch controller houd je je onder andere bezig met het opzetten van juridische controle processen en het laten ontwikkelen van een juridisch kwaliteitszorgsysteem. Ook denk je na over de borging van de juridische rechtmatigheid in bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Jij bent in deze rol vooral regisseur.
Daarnaast geef je invulling en vorm aan de functie van juridisch controller. Dit doe je in samenspraak met de afdeling en medewerkers van andere afdelingen, zoals concern control en de portefeuillehouder.

Jij bent een inspirerende afdelingsmanager en juridisch controller met:
  • een academisch werk- en denkniveau, met een gerichte opleiding in het juridische vakgebied;
  • inhoudelijke kennis van en ervaring met de belangrijkste vakgebieden en werkprocessen binnen het domein van JIS, met nadruk op het juridische aspect;
  • ruime managementervaring;
  • kennis van en ervaring met bedrijfsvoeringvraagstukken op diverse onderwerpen;
  • goede kennis van "control-processen" in overheidsorganisaties;
  • affiniteit met en inzicht in meerdere beleidsvelden van de gemeente;
  • een duidelijke visie op juridische kwaliteitszorg en juridische control in een gemeente die je verder toelicht in je motivatiebrief.
Jouw profiel
Je bent een stevige persoonlijkheid die in het (politieke) krachtenveld helder voor de juridische kwaliteit staat, maar ook het evenwicht met maatschappelijke doelstellingen weet te vinden. Als geen ander weet jij draagvlak te creëren voor onze juridische control uitdaging. Ook beschik je over een goed gevoel voor verhoudingen in een politiek-bestuurlijke organisatie. Je weet medewerkers, de organisatie en collega-managers te verbinden om resultaat te behalen. Daarvoor kun je gemakkelijk schakelen tussen disciplines en bekijk je een opgave vanuit een helikopterview. Ook ben je een coach in een cultuur van elkaar aanspreken, ondersteunen en motiveren om de medewerkers het beste uit zichzelf te laten halen, zich te ontwikkelen en hun kwaliteiten tot hun recht te laten komen.

Meer over jouw toekomstige afdeling
Op de afdeling Juridische zaken, Inkoop en Subsidies bouwen we samen aan vertrouwen. Vanuit onze afdeling geven we de gehele organisatie brede juridisch advisering. Hierbij bewaren we een goed evenwicht tussen rechtmatigheid en doelmatigheid. Door een prettige samenwerking met de collega's van de verschillende disciplines binnen onze afdeling leveren we juridisch advies van hoge kwaliteit. Er zijn doorgroeimogelijkheden in zowel de breedte, diepte en hoogte: we hebben veel aandacht voor de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, maximaal schaal 13 (€ 5.984,- bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek.

Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage zijn gebundeld in een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je flexibel keuzes maakt over hoe en wanneer je deze elementen wilt inzetten.

Tot slot werken we bij de gemeente Ede volgens het concept van het nieuwe werken. Voor zover het werk het toelaat, is er alle ruimte voor plaats en tijd onafhankelijk werken én flexibele werktijden.

Sollicitatieprocedure
Deze vacature is gelijktijdig intern (bij onze samenwerkingspartners) en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatiebutton reageert en je cv en motivatiebrief (in Word of Pdf) zijn bijgesloten. Je motivatie kun je richten aan Florus van der Linden afdelingsmanager a.i. Juridische zaken, Inkoop en Subsidies. Je kunt reageren t/m 10 december 2017. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen.

De selectiegesprekken vinden plaats op 20 december 2017.

In je motivatiebrief beschrijf je jouw visie op juridische kwaliteitszorg en juridische control in een gemeente. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op de genoemde functie eisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Voor meer informatie over deze vacature:
Florus van der Linden, afdelingsmanager Juridische zaken, Inkoop en Subsidies a.i.
via email florus.van.der.linden@ede.nl of op telefoonnummer 06-52480574

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Deborah Boonstra, P&O-consulent via e-mail deborah.boonstra@ede.nl of op telefoonnummer 06-53988132

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht