Afdelingsmanager Grondzaken & Vastgoed

Afdelingsmanager Grondzaken & Vastgoed
Ben jij het nieuwe boegbeeld van de afdeling Grondzaken & Vastgoed? Wil jij een team professionals op het gebied van grondzaken en vastgoed helpen het beste uit zichzelf te halen? Wil jij bijdragen aan de vernieuwing van ons ruimtelijke domein? Ben jij het boegbeeld waar de wethouder Grondzaken/Vastgoed op kan vertrouwen dat de portefeuilles in goede handen zijn? Dan ben jij onze nieuwe afd…
Ben jij het nieuwe boegbeeld van de afdeling Grondzaken & Vastgoed? Wil jij een team professionals op het gebied van grondzaken en vastgoed helpen het beste uit zichzelf te halen? Wil jij bijdragen aan de vernieuwing van ons ruimtelijke domein? Ben jij het boegbeeld waar de wethouder Grondzaken/Vastgoed op kan vertrouwen dat de portefeuilles in goede handen zijn? Dan ben jij onze nieuwe afdelingsmanager!

Wat ga je doen?
Als afdelingsmanager Grondzaken & Vastgoed ben je integraal verantwoordelijk voor de medewerkers en de producten van de afdeling. Je organiseert en stuurt de twee teams van de afdeling aan. Dit zijn: het team Vastgoed en team Grondzaken. Je coacht de medewerkers van de afdeling en stimuleert hun ontwikkeling. Voor beide teams geef je richting en vorm aan de verdere doorontwikkeling richting professionele, klantgerichte en transparante organisatieonderdelen. Daarnaast stimuleer en motiveer je de verdere professionalisering van processen met andere afdelingen binnen de gemeente.

Voor grondzaken ben je ambtelijk verantwoordelijk voor de beheersing van een grote grondexploitatieportefeuille en het bestuurlijk aanspreekpunt voor Planning & Controlcyclus. Je speelt de zakelijke en bedrijfsmatige rol ten opzichte van andere spelers in het ruimtelijk domein. Je treedt op als ambtelijk opdrachtgever voor een deel van de ruimtelijke projecten. Er kan een beroep op je worden gedaan voor contractonderhandelingen, gronduitgiften en prestatieafspraken.

Voor vastgoed ben je verantwoordelijk voor de sturing op een portefeuille van 600 vastgoedobjecten en zorg je ervoor dat die goed beheerd worden. Dit alles is in nauwe aansluiting met de beleidsmatige doelen van de gemeente Ede. Je stemt af met het management van de beleidsafdelingen met een vastgoedvraag en met de portefeuillehouder Vastgoed.

Jij bent een enthousiaste en proactieve manager met:
  • een academisch werk- en denkniveau;
  • ruime managementervaring;
  • ervaring met werken aan ruimtelijke projecten;
  • ervaring met het werken in een lokaal bestuurlijke en ambtelijke omgeving;
  • kennis van de specifieke aspecten van het werkveld;
  • én het vermogen te vernieuwen.
Jouw profiel
Je bent een mensgerichte manager die in staat is om op een motiverende wijze een groep professionals met een grote mate van zelfstandigheid aan te sturen, te coachen en te ontwikkelen. Wanneer nodig sta je voor je mensen. Je bent communicatief en sociaal vaardig in de afstemming met mensen van verschillende achtergronden en posities in de organisatie. Ook ga je resultaat- en oplossingsgericht te werk. Je hebt oog voor doelen, voor belangen en voor onzekerheden en weet die op creatieve wijze met elkaar te verbinden. Je kunt verbinding aanbrengen in de afdeling en daarbuiten. Daarnaast ben je in staat om met daadkracht en met oog voor de omgeving de ingezette professionalisering van het team Vastgoed verder aan te sturen en te begeleiden. Hierbij is bedrijfsmatige inslag gewenst. Je hebt affiniteit met en inzicht in meerdere beleidsvelden van de gemeente en kan in complexe vraagstukken en goede inhoudelijke en procesgerichte bijdrage leveren.

Meer over jouw toekomstige afdeling
De gemeente Ede bestaat uit een concerndirectie en 23 afdelingen die zijn gegroepeerd in 5 functionele clusters. De afdeling Grondzaken en Vastgoed is onderdeel van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken en bestaat uit 2 teams.

Het team Grondzaken is o.a. verantwoordelijk voor het verwerven en vermarkten van grond en vastgoed ten behoeve van (gebieds-)ontwikkelingen in het ruimtelijk domein (commercieel en maatschappelijk) en voor de beheersing van de gehele grondexploitatieportefeuille. Het team levert ten behoeve van gebiedsontwikkelingen expertise en advies op het gebied van de plan- en vastgoedeconomie, taxaties, verwerving/onteigening, risicomanagement, juridica en contractvorming. Het team bestaat uit ongeveer 15 fte.

Het team vastgoed beheert namens de gemeente Ede meer dan 600 vastgoedobjecten en terreinen. Dat varieert van gebouwen voor allerlei maatschappelijke activiteiten of eigen huisvesting, tot tijdelijk vastgoed in projecten, en van gronden in erfpacht tot agrarische verpachtingen. Het team Vastgoed is volop in ontwikkeling om haar dienstverlening verder te professionaliseren. De portefeuille en alle overeenkomsten zijn in beeld. We werken verder aan de strategische koers, het optimaliseren van de processen en het verwerken van alle consequenties van kostprijsdekkende huren. Eén van de doelen is om onderhoud in regie uit te besteden. De kerntaken van het team Vastgoed zijn: vastgoed- en portefeuillemanagement, advisering en projectmanagement. Het team bestaat uit portefeuillemanagers, adviseurs en projectleiders en is qua omvang ongeveer 10 fte.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, maximaal schaal 14 (€ 6.477,- bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek.

Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage zijn gebundeld in een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je flexibel keuzes maakt over hoe en wanneer je deze elementen wilt inzetten.

Tot slot werken we bij de gemeente Ede volgens het concept van het nieuwe werken. Voor zover het werk het toelaat, is er alle ruimte voor plaats en tijd onafhankelijk werken én flexibele werktijden.

Contactinformatie
Deze vacature staat tegelijk extern en intern uit bij onze samenwerkingspartners
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatiebutton reageert en je cv en motivatiebrief (in Word of Pdf) zijn bijgesloten. Je motivatie kun je richten aan Adrian Los, clusterdirecteur Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondzaken. Je kunt reageren t/m 26 november 2017. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen.

De selectiegesprekken vinden plaats op 12 december 2017.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op de genoemde functie eisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Voor meer informatie over deze vacature:
Adrian Los, clusterdirecteur Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondzaken via email adrian.los@ede.nl of op telefoonnummer 06-11885075

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Antoinette Sobels, HR Adviseur via e-mail antoinette.sobels@ede.nl of op telefoonnummer 06-52480580

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht