Juridisch adviseur omgevingsrecht (36 uur)

Juridisch adviseur omgevingsrecht (36 uur)
Juridisch adviseur omgevingsrecht (36 uur) Jouw functie Veel mensen zien Delft als een van de mooiste steden van Nederland. Daar zijn we blij mee, maar bij het cluster Veiligheid werken we ook aan een Delft dat dat door alle bewoners als een veilige thuishaven wordt ervaren. Als een aangename, heerlijke plaats waar het goed toeven, leven en werken is. Je rol Er zijn Delftenaren die hun stad n…
Juridisch adviseur omgevingsrecht (36 uur)

Jouw functie
Veel mensen zien Delft als een van de mooiste steden van Nederland. Daar zijn we blij mee, maar bij het cluster Veiligheid werken we ook aan een Delft dat dat door alle bewoners als een veilige thuishaven wordt ervaren. Als een aangename, heerlijke plaats waar het goed toeven, leven en werken is.

Je rol
Er zijn Delftenaren die hun stad nog aantrekkelijker willen maken. Of in elk geval hun huis dat eigenlijk wel wat groter mag. Of hun winkel die een roestvrijstalen pui kan gebruiken. Of hun fabriekshal, waar hoognodig drie etages op moeten.
Maar kan dat allemaal? Of moet dat kunnen? De buren en buurtgenoten dreigen bezwaar te maken als er een vergunning afgegeven wordt. Als juridisch adviseur omgevingsrecht, verantwoordelijk voor vergunningen en handhaving, speel je een cruciale rol in dit soort processen. Je adviseert over de vergunningen die de gemeente afgeeft en over handhaving die nodig is, waarbij je natuurlijk niet over één nacht ijs gaat want je kent vrijwel alle juridische problemen die kunnen opduiken in de bebouwde (en verbouwde) omgeving. Als er protesten komen tegen een vergunning, neem je contact op met de bezwaarmakers en zoek je met alle partijen naar oplossingen.


Je profiel
Je blijft rustig, ook als je omgeving onrustig wordt. Je bent een geboren verbinder, een bruggenbouwer, altijd op zoek naar gemeenschappelijke belangen. Je bent een teamspeler met een open houding, met begrip voor alle partijen zonder een allemansvriend te willen zijn.

Over jou
  • Afgeronde HBO of WO-opleiding
  • Drie tot vijf jaar ervaring met het begeleiden van (complexe) juridische handhavingsdossiers op het gebied van het omgevingsrecht en met juridische advisering op het gebied van vergunningsverlening omgevingsrecht.
  • Ervaring met het opstellen van sanctiebesluiten, het leveren van verweer en het vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures.

Wat we bieden
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4121,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Een uitloop naar schaal 11 behoort, bij uitstekend functioneren, tot de mogelijkheden. Je krijgt een proeftijd van één jaar, tenzij je al bij de gemeente Delft werkt. Daarna is een vaste aanstelling mogelijk. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerk mogelijkheden. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk betaald. Je kunt verlofdagen aan- en verkopen.

Delft. Laat zien wat je kan

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.


Contact
Voor meer informatie neem je contact op met John-Paul Smolders, afdelingshoofd Advies Veiligheid (06 10920011), emailadres: jpsmolders@delft.nl. Solliciteren kun je tot uiterlijk zondag 26 november via ´deze link´ button met je motivatie en cv uploaden.
De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 11 december.
Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Medewerkers van de gemeente Delft hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten.
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Delft, Adviseur, Juridisch Medewerker
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht