Juridisch Adviseur Omgevingsrecht

Juridisch Adviseur Omgevingsrecht
De functie Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Rotterdam is daarin geen uitzondering; met meer dan 600.000 inwoners en de vele bedrijven binnen onze gemeentegrenzen, komt het voor dat er beslissingen worden genomen waar mensen het niet mee eens zijn. Dat gebeurt ongeveer 15.000 keer per jaar en op die momenten komt de afdeling Juridische Diensten (JD) in actie. JD is het gemeentelijk kenniscen…
De functie
Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Rotterdam is daarin geen uitzondering; met meer dan 600.000 inwoners en de vele bedrijven binnen onze gemeentegrenzen, komt het voor dat er beslissingen worden genomen waar mensen het niet mee eens zijn. Dat gebeurt ongeveer 15.000 keer per jaar en op die momenten komt de afdeling Juridische Diensten (JD) in actie. JD is het gemeentelijk kenniscentrum op het gebied van bestuurs- en privaatrecht en als juridisch adviseur bij JD krijg je de verantwoordelijkheid voor één of meer integrale bezwaartrajecten op het gebied van omgevingsvergunningen. Van intake tot afronding. Daar zitten soms zeer pittige gevallen tussen, waarbij het gaat om complexiteit, grote belangen of hoge bedragen. Typisch Rotterdams is daarbij dat je – binnen de juridische kaders – altijd oplossingsgericht werkt. Naast de gebruikelijke procedures inclusief dossiervorming, ambtelijk horen of voorbereiding voor een (hoor)zitting van de Algemene Bezwarencommissie, vraag je je af of zaken wellicht anders kunnen worden afgedaan, bijvoorbeeld door een tegemoetkoming of intrekking. Hier zoek je in overleg met de clusters, bezwaarmaker(s) en hun gemachtigden actief naar. Levert deze functie je soms hoofdbrekens op? Ongetwijfeld. Houd je van complexe zaken? Dan is dit echt jouw baan.

Vraag en aanbod
Je bent een plezierige, enthousiaste collega met een stevige persoonlijkheid, ambitie voor persoonlijke ontwikkeling en humor. Jouw adviesvaardigheden zijn uitstekend en je resultaatgerichtheid leidend. Jouw integriteit is boven alle twijfel verheven en in jouw hoofd bestaat een goede balans tussen rechtmatigheid, doelmatigheid en omgevingsbewustzijn. Verder beschik je over:
  • een afgeronde wo-opleiding Nederlands Recht
  • minimaal drie jaar ervaring met omgevingsrecht en WABO
  • digitale vaardigheden, bij voorkeur met relevante systemen zoals Octopus

Daar staat een verantwoordelijke functie tegenover, waarin je jouw juridische scherpzinnigheid en goede interpersoonlijke vaardigheden prima kwijt kunt. Daarnaast krijg je:
  • een salaris van maximaal € 4.740 (schaal 11) of – als je zeer ervaren bent – € 5.384 (schaal 12)
  • een aanstelling voor één jaar, die we graag omzetten in een vast dienstverband
  • De Gemeente Rotterdam kent prima (secundaire) arbeidsvoorwaarden en opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Omschrijving afdeling 

Juridische diensten (JD), onderdeel van het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning, is het gemeentelijk kenniscentrum op het gebied van bestuurs- en privaatrecht, verzorgt juridische procedures (bezwaar en beroep) en adviseert het gemeentebestuur, de clusters, gebieds-commissies en derden.

JD bestaat uit 5 teams: Bezwaar, Bijstand, Proces & Advies, Clusterondersteuning en Administratieve Ondersteuning. Team Bezwaar behandelt bezwaarschriften ingediend tegen besluiten genomen op grond van alle wet- en regelgeving, uitgezonderd de Participatiewet en belastingen. Dat betreft ongeveer 6.000 bezwaren per jaar.
Recentelijk heeft de concerndirectie middelen ter beschikking gesteld om langdurige inhuur bij JD om te zetten in vaste formatie. Dit nadat het aantal zaken, vooral over Participatiewet-besluiten, de afgelopen jaren fors is toegenomen. Daarmee kan JD, na een lange periode van zware werkdruk, de formatie in overeenstemming brengen met de werkvoorraad. Daardoor ontstaat in de loop van dit en volgend jaar ruimte om meer tijd en aandacht te besteden aan de gewenste kwaliteit van zaken, processen en mensen.


Over de organisatie 
Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt.
Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers?
Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Rotterdam.
Make it happen


Beschrijving Cluster 

De medewerkers van het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO) zorgen ervoor dat het bestuur van de stad en de gemeentelijke organisatie zich zonder zorgen op hun dagelijkse werk kunnen richten. BCO regelt de zaken rondom inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, HR, onderzoek, financiën en juridische zaken. Voor het college van Burgemeester en Wethouders, de gemeenteraad en natuurlijk ook voor de ruim 11.000 Rotterdamse ambtenaren.

Interesse?
Solliciteer direct via deze link.

Contactgegevens 
Wil je meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met Roderik Schaar, teammanager Bezwaar, tel. 06-12730988. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Conny Chan, recruiter, te bereiken via tel. 06-12378752.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 
De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, fulltime, Rotterdam, juridisch adviseur, jurist
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht