Manager Beleidscoördinatie en Advies

Manager Beleidscoördinatie en Advies
Jouw collega’s van het bureau zijn verantwoordelijk voor de advisering en coördinatie op strategische dossiers binnen de provincie. Daarnaast wordt invulling gegeven aan taken zoals de ondersteuning van GS besluitvorming, advisering van de provinciesecretaris, taken rondom WOB/ BIBOB, Public Affairs en Europese en internationale zaken.Jij geeft hieraan leiding volgens de sturingsfilosofie van o…
Jouw collega’s van het bureau zijn verantwoordelijk voor de advisering en coördinatie op strategische dossiers binnen de provincie. Daarnaast wordt invulling gegeven aan taken zoals de ondersteuning van GS besluitvorming, advisering van de provinciesecretaris, taken rondom WOB/ BIBOB, Public Affairs en Europese en internationale zaken.
Jij geeft hieraan leiding volgens de sturingsfilosofie van onze organisatie: ruimte geven aan professionaliteit van de medewerkers en hun persoonlijke ontwikkeling bevorderen. Bij complexe beleidsopgaven kun je tevens als ambtelijk opdrachtgever optreden.

Jouw collega’s van het bureau zijn betrokken bij belangrijke ontwikkelingen voor de provincie Zuid-Holland. Het verder uitwerken van een concernstrategie over de rol en positie van de provincie is daarvan een voorbeeld. Daarbij komen thema’s aan de orde als het verder versterken van het strategisch vermogen en de externe oriëntatie van de provincie en het bevorderen van het concerndenken en het invulling geven van het opgavegericht werken.
Jij draagt op inspirerende wijze bij aan deze thema’s. Je doet dit vanuit een eigentijdse visie op de toegevoegde waarde van de provincie en opereert daarbij op inhoudelijk gezagvolle wijze.

Binnen de afdeling bestuur kijken we met elkaar hoe we onze opgaven zo optimaal mogelijk kunnen uitvoeren. Daarbij komen ook de ontwikkeling van mens en organisatie aan de orde. Jij draagt daar binnen het MT van de afdeling Bestuur actief aan bij. Vanzelfsprekend ben jij met jouw collega’s van het bureau ook regelmatig hierover in gesprek. Daarbij weet je goede ideeën binnen jouw bureau ook daadwerkelijk te implementeren. Jouw eerdere werkervaring komt daarbij goed van pas.

Functie-eisen
Wij zoeken een verbindend en inspirerend manager. Je bent zowel intern als extern verbindend. Binnen de provinciale organisatie realiseer je goede samenwerking op inhoud en relatie. Ook ben je extern verbindend. Je weet welke strategische ontwikkelingen er buiten de provinciale organisatie spelen. Deze betrek je actief bij de werkzaamheden van jouw bureau.
Je opereert hierbij op inspirerende wijze: je weet kwaliteiten van mensen aan te boren, goede ideeën te herkennen en te belonen. Je geeft steun en vertrouwen. Een regelmatige onderlinge kritische reflectie om met elkaar verder te groeien, is bij jou in goede handen.

Verder voldoe je aan de volgende vereisten:
  • je hebt wo werk- en denkniveau
  • je hebt minimaal 2 jaar ervaring in het leidinggeven binnen een politiek-bestuurlijke context
  • je hebt interesse in het functioneren van het openbaar bestuur en een sterk ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
  • je bent analytisch sterk; je bent in staat om snel tot de kern van de zaak door te dringen en actuele ontwikkelingen te beoordelen vanuit politiek-bestuurlijk belang.
  • je kunt uitstekend schakelen tussen verschillende typen werkzaamheden en managementstijlen

Arbeidsvoorwaarden
Niet alleen onze functies zijn interessant, ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een 36-urige werkweek, flexibele werktijden, studiefaciliteiten en fitnessfaciliteiten. Je hebt de beschikking over een individueel keuzebudget (IKB) waardoor verschillende op geld te waarderen arbeidsvoorwaarden kunnen worden omgezet in een budget dat door jou vrij te besteden is. Verder krijg je bij ons een marktconform salaris en hebben we een prima pensioenregeling. Als jij je ontwikkelt, is dat ook goed voor de provincie. Daarom bieden wij je ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Bijzonderheden
De provincie Zuid-Holland hanteert het systeem Fuwaprov. Binnen dit systeem betreft het de functie van Bureauhoofd 14.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 17 februari 2017.

Over Provincie Zuid-Holland
Wij zijn de provincie Zuid-Holland. Een bedrijvige, veelzijdige provincie met ruim 3,6 miljoen inwoners op een gebied van bijna 3.000 km2. De provincie is de thuisbasis van steden als Rotterdam met haar haven en regeringsstad Den Haag. Van Delft en Leiden met topuniversiteiten en het Westland met al haar kassen. Als je daar allemaal aan denkt, dan weet je dat Zuid–Holland onmisbaar is voor Nederland. Zuid-Holland is een provincie met grote economische bedrijvigheid, een voorloper op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Daarbij is de provincie ook aantrekkelijk om in te wonen, in prachtige oude én moderne steden of juist in dorpen in de kenmerkende Zuid-Hollandse polders. En om te recreëren in uitgestrekte landelijke gebieden, de duinen of op de zandstranden.
Het is een mooie uitdaging om wonen, werken en recreëren mogelijk te maken in de dichtstbevolkte provincie van het land. Een uitdaging waar 1600 collega’s van de provincie elke dag opnieuw aan werken, samen met het bedrijfsleven, maatschappelijke partners en het onderwijs.

Afdeling Bestuur
Het bureau Beleidscoordinatie en Advies is verantwoordelijk voor de advisering en coordinatie op strategische dossiers binnen de provincie. Daarnaast wordt invulling gegeven aan taken zoals de ondersteuning van GS besluitvorming, advisering van de provinciesecretaris, taken rondom WOB/ BIBOB, Public Affairs en Europese en internationale zaken. Het bureau maakt deel uit van de afdeling Bestuur. Deze afdeling bestaat verder uit de bureaus Bestuurlijke Zaken & Toezicht en Kabinet.

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht