Manager Sociaal Domein Fryslân

Manager Sociaal Domein Fryslân
Manager Sociaal Domein Fryslân 36 uur per week   Voor de dienst Sociaal Domein, zijn we op zoek naar een manager Sociaal Domein Fryslan, voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Algemene informatie Sociaal Domein Fryslân (SDF) voert de beleidsvoorbereiding en inkoop uit van de Jeugdwet, onderdelen van de Wmo en een gedeelte…
Manager Sociaal Domein Fryslân
36 uur per week
 

Voor de dienst Sociaal Domein, zijn we op zoek naar een manager Sociaal Domein Fryslan, voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Algemene informatie
Sociaal Domein Fryslân (SDF) voert de beleidsvoorbereiding en inkoop uit van de Jeugdwet, onderdelen van de Wmo en een gedeelte van de Participatiewet uit. Dit doet SDF voor alle 24 Friese gemeenten, als onderdeel van de centrumregeling. Tevens voert SDF voor 15 gemeenten de taken voor Jeugdzorg op het terrein van contractmanagement en administratie uit.
 
Het SDF  is organisatorisch ondergebracht bij de centrumgemeente Leeuwarden, Dienst Sociaal Domein, sector Strategie en Bedrijfsvoering.
 
Functieomschrijving
De manager Sociaal Domein Fryslan geeft leiding aan een team van 30 medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de centrumregeling en zorgt voor een goede samenwerking tussen de gemeenten.
 
Werkzaamheden
 
1. Leiding geven:
 • Je inspireert anderen door voorbeeldgedrag op het gebied van aanspreekbaarheid en veranderingsgezindheid. Je coördineert de werkzaamheden van de sector: je bent verantwoordelijk voor de taakverdeling, werkinstructie, toepassing van werkmethoden en vakinhoudelijke uitvoering;
 • Je moet op verschillende borden tegelijk kunnen schaken en goed overzicht blijven houden;
 • Je bent verantwoordelijk voor het professionaliseren van het team;
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de te leveren producten.
 
2. Advisering aan:

 • de hoofden bedrijfsvoering van de deelnemende gemeenten,
 • de gemeentesecretarissen van de deelnemende gemeenten,
 • de portefeuillehouders van de deelnemende gemeenten,
 • de verantwoordelijke wethouders, directeur en gemeentesecretaris van de centrumgemeente
 
3. Inhoudelijk sturing:
 • Je geeft sturing aan de ontwikkelingsprocessen en kwaliteitstrajecten binnen het team
 • Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de werkprocessen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van een meer bedrijfsmatige werkwijze binnen het team;
 • Je ontwerpt een jaarplan voor het team en stelt jaarlijks dit plan bij aan de hand van actuele ontwikkelingen;
 • Je bent verantwoordelijk voor het tijdig ter beschikking stellen van bestuurlijke- en management-informatie;
 
4. Interne en externe relaties
 • Je onderhoudt relevante interne en externe relaties en netwerken met partners op regionaal en lokaal niveau.
 • Je voert intern overleg binnen de gemeentelijke organisatie en draagt zorg voor integraliteit van het team met de andere werkvelden;
 • Vervult een brugfunctie tussen de centrumgemeente en de andere deelnemende gemeenten
 • Je draagt zorg voor een goede PR van het team    

Functie-eisen
Je hebt een WO werk- en denkniveau en ruime managementervaring op strategisch niveau. Je hebt ervaring met het werken in een politieke organisatie. Naast kennis van de taakvelden van het Sociaal Domein, heb je een visie op het professionaliseren van een organisatie zoals SDF. Je bezit goede communicatieve vaardigheden, uitstekende organisatorische kwaliteiten, je bent actiegericht en je werkt vanuit heldere innovatieve visie op de ontwikkeling van de overheidsdienstverlening. Je beschikt over probleemoplossend vermogen en bent in staat de bedrijfsvoering en medewerkers van de sector door te ontwikkelen. Verder heb je ervaring in het werken in een dynamische omgeving. Je bent een stevige autonome persoonlijkheid gericht op vernieuwen, verbinden en samenwerken.  

Persoonlijke kenmerken en competenties
Leidinggeven, samenwerken, resultaatgericht handelen, politieke sensitiviteit, visie ontwikkelen en uitdragen, sturen, beslissen en overtuigen, mensen meenemen in ontwikkelingen en initiatief nemen, plannen, organiseren en delegeren.    

Salaris
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.594,- (functieschaal 13) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.  

Informatie
De sluitingsdatum voor deze vacature is 28 november. De gesprekken met de geselecteerde kandidaten zullen plaatsvinden op 6 en 8 december.  

De vacature staat tegelijk intern (voor medewerkers met een aanstelling bij één van de 24 deelnemende Friese  gemeenten aan de Centrumregeling samenwerking sociaal domein Friese gemeenten) en extern open. De interne medewerkers hebben een voorrangspositie.  

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met:
Ron Dijkstra, ad- interim manager Sociaal Domein Fryslân, telefoonnummer 058 233 2853

Solliciteer
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht