Manager Finance, Control & Informatievoorziening

Manager Finance, Control & Informatievoorziening
Voor de Rechtbank Midden-Nederland is Aardoom & de Jong op zoek naar een ervaren Manager Finance, Control & Informatievoorziening die op inspirerende wijze en met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling leidinggeeft aan 12 collega’s. Je weet uit eigen ervaring wat het vak van businesscontroller inhoudt, hebt ervaring met het werken in een organisatie met professionals en het tot stand b…
Voor de Rechtbank Midden-Nederland is Aardoom & de Jong op zoek naar een ervaren Manager Finance, Control & Informatievoorziening die op inspirerende wijze en met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling leidinggeeft aan 12 collega’s. Je weet uit eigen ervaring wat het vak van businesscontroller inhoudt, hebt ervaring met het werken in een organisatie met professionals en het tot stand brengen van veranderingen in zo’n organisatie en beschikt over het vermogen de kwaliteit van de afdeling naar een hoger plan te tillen. Je bent een stevige maar loyale adviseur die het bestuur kort, bondig en duidelijk adviseert over financiën en beleidscontrole. Als mens ben je verbindend, enthousiasmerend, energiek en koersvast. Als manager en adviseur snap je het belang van stijlvariatie en kan je dat ook toepassen.

Manager Finance, Control & Informatievoorziening
(32-36 uur, Utrecht)


Wat ga je doen? 
Je geeft op inspirerende wijze leiding aan 12 personen. Je coördineert de werkzaamheden en projecten en beslist over procedures, richtlijnen en instructies ten behoeve van de P&C-cyclus. Je bent gesprekspartner voor de afdelingen en het bestuur. Je ondersteunt het bestuur bij zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid op financieel terrein en beleidscontrole. Je maakt bedrijfseconomische analyses en laat audits inrichten en uitvoeren. Je neemt deel aan (landelijk) overleg, adviseert en ondersteunt bij het opstellen en toelichten van (project)plannen, het beheer van project portfolio management, rapportages en verslagen. Je verstrekt gevraagd en ongevraagd advies en managementinformatie met betrekking tot relevante feiten en analyseert de managementinformatie.

Wat vragen wij van jou?

Ervaring als business controller en een overtuigende en coachende leiderschapsstijl. Het team bevindt zich in een transitie fase waarbij de volgende thema’s centraal staan; van Finance- naar Business control, van detail naar de grote lijnen, van intern naar extern georiënteerd. Je hebt een organisatie brede blik, stimuleert de totstandkoming van integrale adviezen en maakt op natuurlijke wijze verbinding met de juridische teams.

Je beschikt over goede sociale- en communicatieve vaardigheden en je hebt het vermogen te verbinden en het team te enthousiasmeren en een duidelijke richting te geven. Je bent klantgericht, organisatiesensitief, proactief en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Uiteraard ben je in het bezit van een bedrijfseconomische opleiding op minimaal Hbo-niveau. Ervaring binnen een politiek bestuurlijke organisatie met professionals is een pré. 


Waar ga je werken?

De rechtspraak

Rechtspraak maakt samenleven mogelijk. Onafhankelijk, onpartijdig, integer en professioneel: zo maakt de rechtspraak het verschil tussen recht en onrecht. De rechtspraak staat daarmee in dienst van de samenleving. Vanuit deze missie stelt de Rechtspraak voor de komende jaren als speerpunten: snel, toegankelijk en deskundig. In de Agenda van de Rechtspraak 2015-2018 zijn aan deze ambities concrete doelen verbonden. Een belangrijk middel om die doelen te bereiken is de modernisering van de Rechtspraak. Een traject dat gepaard zal gaan met een ingrijpende organisatieverandering met verlies van werkgelegenheid waarvoor het bestuur van iedere rechtbank verantwoordelijk is.

De rechtbank Midden-Nederland

De rechtbank Midden-Nederland bestaat uit de kantoor- en zittingslocaties Utrecht en Lelystad en de zittingslocaties in Almere en Amersfoort. Bij de rechtbank werken ruim 800 mensen, onder wie 170 rechters. Samen behandelen zij per jaar 170.000 zaken voor de 1,8 miljoen inwoners van Utrecht, Flevoland en Gooi- en Vechtstreek. Sinds 1 januari 2016 heeft de rechtbank twee grote afdelingen: de afdeling civiel recht en bestuursrecht en de afdeling straf-, familie- en jeugdrecht. De twee afdelingsvoorzitters werken nauw samen met elkaar en met het bestuur. Toezicht en bedrijfsvoering zijn aparte eenheden die worden aangestuurd vanuit het bestuur. Voor de rechtbank Midden-Nederland zijn externe oriëntatie én de kracht van de professional leidende principes. We lopen graag voorop in nieuwe ontwikkelingen.

Het team en de afdeling
Het team Finance, Control & Informatievoorziening bestaat uit controllers, medewerkers projectenbureau en medewerkers functioneel beheer (de coördinatie van de informatievoorziening werkzaamheden zijn in het team belegd bij een business Coördinator IT). Het budget van de rechtbank bedraagt 55 miljoen euro. Het team maakt deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Samen met de teamvoorzitters van P&O, Facilitair, Communicatie en Bestuursondersteuning vorm je het MT van de afdeling bedrijfsvoering. 

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft in eerste instantie een functie van een jaar met een mogelijkheid tot een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 13 BBRA. Bij een werkweek van 36 uur is maximaal € 5.837,78 bruto per maand, exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. De standplaats voor deze functie is Utrecht maar het kan voorkomen dat je i.v.m. afspraken in Lelystad werkt. 

Procedure
Bij de werving en selectie laat de Rechtbank zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken, net als een assessment, deel uit van deze procedure. Solliciteren kan via deze link.

Uw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk vóór dinsdag 6 december 2016 tegemoet.


Contactpersonen:

mr. Ronald Gaartman, e-mail: gaartman@aardoomendejong.nl telefoon: 06-22233604
drs. Maarten Aardoom, e-mail: 
aardoom@aardoomendejong.nl telefoon: 06-55717739

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Utrecht, Business controller, Financieel manager.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht