Netwerkspecialist in een sterk gevirtualiseerde omgeving - Gemeente Utrecht

Netwerkspecialist in een sterk gevirtualiseerde omgeving - Gemeente Utrecht
Je werkt in een twin-datacenter omgeving met Flexpod technologie. Dit is het werk Je werkt voor het cluster Solution Center – onderdeel van Automatisering Utrecht. De focus van je werk ligt op configureren en wijzigen van de ICT-infrastructuur voor projecten, het oplossen van problemen (3e lijn) en het uitvoeren van upgrades. Je ondersteunt de supportgroep (2e …

Je werkt in een twin-datacenter omgeving met Flexpod technologie.

Dit is het werk
Je werkt voor het cluster Solution Center – onderdeel van Automatisering Utrecht. De focus van je werk ligt op configureren en wijzigen van de ICT-infrastructuur voor projecten, het oplossen van problemen (3e lijn) en het uitvoeren van upgrades. Je ondersteunt de supportgroep (2e lijn) bij het oplossen van complexe incidenten. Je werkt nauw samen met andere specialisten in het team en helpt elkaar bij het werk.

In projecten breng je jouw kennis in van de productie-omgeving. Belangrijke netwerktechnologie is o.a. Cisco/Nexus, F5, Palo Alto. Je installeert en configureert netwerkcomponenten. Voert risicoanalyses uit en stelt testplannen op. Je ondersteunt de testmanager en testcoördinator en test wijzigingen en adviseert over het wel of niet in productie nemen. Met het Operation Center stem je af over de overdracht naar de productie-omgeving.Je analyseert de technische problemen die monitoring of support aandragen. Om die problemen op te lossen stel je wijzigingen voor en voert die uit, zo ook bij upgrades. Als technisch expert doe je voorstellen naar architectuur en ontwerp. Als domein expert bespreek je functionele instellingen voor tooling met de toolmanager.

Wij leveren onze dienstverlening 24*7 en plannen groot onderhoud meestal in het weekend. Zo hebben gebruikers er het minste last van. Daardoor hebben we je inzet soms ook in het weekend nodig.

Dit breng je mee
Je hebt een opleiding op HBO-niveau. Gedegen kennis van en ervaring F5 Big IP load balancer; Palo Alto 50xx; Juniper firewall;  Infoblox network intelligence; Packetshaper en Cisco Nexus 7000 en 5000. Je beschikt over actuele certificeringen op bovenstaande gebieden.
Je kent de functionaliteit en de werking van toegepaste ICT infrastructuur en architectuur, van servicemanagementafspraken, supportprocessen en werkinstructies.
Je bent gecertificeerd voor ITIL Foundation v2 of v3.
In je aanpak toon je eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend en tactisch. Je bent communicatief vaardig (in woord, op schrift, in Nederlands en Engels). Ook ben je analytisch vaardig en oplossing gericht.

Competenties
In de uitvoering van ons werk staan de vier gemeentelijke kernwaarden centraal: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar. Ze komen tot uiting in onze heldere afspraken, servicegerichte en flexibele werkhouding, scherpe (financiële) planning en betrouwbare inzet. Van onze medewerkers verwachten we dat ze – vanuit deze kernwaarden - hun persoonlijke vaardigheden en vakkennis verder ontwikkelen.

Dit is wat wij doen
Automatisering Utrecht ontwikkelt, levert, installeert en beheert alles wat nodig is voor de automatisering, de digitalisering en het digitaal werken van de gemeentelijke organisatie. We zorgen voor een stabiele en optimaal beschikbare ICT infrastructuur. We werken aan kantoorautomatisering, telefonie, organiseren hosting, dataopslag en Server Based Computing. We voeren selfservice in en we automatiseren en standaardiseren waar mogelijk beheertaken. Bij dit alles zoeken we naar vernieuwende en besparende werkwijzen en producten. Zo dragen wij ons steentje bij aan een goede bedrijfsvoering.

Hier zijn we trots op
Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie. We werken in een nieuw Stadskantoor met een ‘state of the art’ ICT omgeving en een moderne technische infrastructuur. Wij zijn klantgericht en gemotiveerd om problemen op te lossen, te ontzorgen en te vernieuwen. Door onze dienstverlening, maatwerkoplossingen en support, kunnen collega’s zich optimaal richten op hun kerntaken voor burgers en bedrijven. Soortgelijke diensten leveren we ook aan andere publieke organisaties. Het leveren van een goede service aan onze interne en externe klanten is topprioriteit.

Onze plek in de organisatie
De afdeling Automatisering Utrecht bestaat uit vier clusters, die focussen op de nieuwe technologie en dienstverlening: Besturing & Control, Vernieuwing, Solution Center en Operations Center. Automatisering Utrecht is één van de ‘interne bedrijven’ die de andere organisatieonderdelen adviseren en ondersteunen bij de uitvoering van hun bedrijfsvoering. Om goede resultaten te halen, bij te blijven en te vernieuwen, werken we nauw en veel samen met de organisatieonderdelen en met marktpartijen.

Het Solution Center geeft technische (project)ondersteuning, voorkomt proactief uitval van systemen en bedrijf kritische toepassingen. Waar nodig lossen we verstoringen en problemen snel weer op. We bouwen en wijzigen de IT-infrastructuur, stellen applicaties in, ontwikkelen monitoring en selfservice en automatiseren beheertaken waar het kan. Wij leveren nieuwe en gewijzigde infrastructuur en applicaties op aan het Operations Center en zorgen samen met hen voor de ingebruikname.

Arbeidsvoorwaarden
Bij Gemeente Utrecht krijg je volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen zodat je jouw kwaliteiten en talenten écht kan inzetten. Je krijgt een salaris afgestemd op je kennis en ervaring volgens het salarisgebouw van de gemeente Utrecht. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden – verlof, pensioen, ziektekostenvoorziening, reiskostenvergoeding en meer - zijn uitstekend geregeld. Utrecht is een werkgever die de mens centraal stelt. Dat merk je aan collegialiteit en een prettige, informele werksfeer. Flexibel (thuis) werken is in overleg mogelijk, zodat je een goede werk-privé–balans kan organiseren. Ons nieuwe Stadskantoor staat naast Utrecht centraal station, dus gemakkelijk bereikbaar, of je nu in Utrecht woont of niet. Het gebouw heeft moderne digitale voorzieningen en je kunt flexibel je werkplek kiezen.

De details van de arbeidsvoorwaarden en de Rechtspositieregeling vind je via deze links.

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met dhr. Michiel Boertje van Gemeente Utrecht (tel. 030 286 88 65).

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht