Teamleider bedrijfsvoering tevens zakelijk medebestuurder

Teamleider bedrijfsvoering tevens zakelijk medebestuurder
PublicSpirit zoekt voor Wijkteams Arnhem een teamleider bedrijfsvoering tevens zakelijk medebestuurder. Functieomschrijving De uitvoeringspraktijk staat bij de sociale wijkteams centraal. Je kunt als teamleider bedrijfsvoering moeiteloos inhoud verbinden aan bedrijfsvoering. Als zakelijk medebestuurder ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoeringstaken in het dagelijks bestuur. Je bent je b…


PublicSpirit zoekt voor Wijkteams Arnhem een teamleider bedrijfsvoering tevens zakelijk medebestuurder.

Functieomschrijving

De uitvoeringspraktijk staat bij de sociale wijkteams centraal. Je kunt als teamleider bedrijfsvoering moeiteloos inhoud verbinden aan bedrijfsvoering. Als zakelijk medebestuurder ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoeringstaken in het dagelijks bestuur. Je bent je bewust van je faciliterende rol die je met natuurlijk gezag en leiderschap vervult: je bent iemand naar wie geluisterd wordt. Jij kunt uitstekend samenwerken met je collega teamleider-bestuurders, de gemeente en lokale partners.

Als teamleider bedrijfsvoering faciliteer je de acht teamleidersbestuurders zodanig dat zij hun taak op wijkniveau adequaat kunnen uitvoeren. Je kunt als geen ander het wijkbelang verbinden aan het zakelijk belang om de wijkteams goed te laten draaien. Je zorgt samen met de teamleider-bestuurders voor een passende bedrijfsvoering en doet wat nodig is om de uitvoering in de wijken optimaal te faciliteren. Als lid van het bestuur is het ook jouw taak om de kwaliteit van "goed bestuur" te bevorderen en te bewaken. 

De gemeente Arnhem is opdrachtgever van de wijkteams, maar ook leverancier van IT-diensten aan de Stichting. Het optimaal functioneren van de gemeentelijke backoffice en gemeentelijke IT-diensten is belangrijk voor de wijkteams. Jij bent dé bedrijfsvoerder die namens de wijkteams bestuurlijk opdrachtgever is voor de te leveren IT-diensten.

Je onderhoudt relevante contacten in de backoffice en zorgt voor aansluiting daarvan op het werk van de wijkteams. Je trekt daarin inhoudelijk samen op met de teamleider-bestuurders. 
Namens het bestuur vervul je de rol van secretaris van de Raad van Toezicht. Je ondersteunt en adviseert de Raad van Toezicht met betrekking tot de invulling van hun rol van werkgever, toezichthouder en sparringpartner van het hele bestuur. Je weet hen ook als vanzelf te vinden als een sparringpartner nodig is. Je trekt daarin samen op met de voorzitter van het bestuur, die periodiek uit het midden van de acht inhoudelijke teamleider-bestuurders wordt gekozen.
Je geeft leiding aan de bestuursondersteuner, de business controller, P&O en het secretariaat. Deze ondersteunen de acht wijkteams en jou optimaal. Je bouwt met deze functionarissen aan maximale zelforganisatie en bent net als zij hands-on inzetbaar.

Na de eerste periode als zelfstandige Stichting ligt de focus voor de teamleider bedrijfsvoering de komende periode op de basis verder op orde brengen. Daartoe behoren zaken als de cliëntvolgadministratie, de beheersing en beperking van de administratieve last van wijkteams en ondersteunende functies, het beheersen van de gevolgen van aanstaande veranderingen in de IT-organisatie (dienstverleningsovereenkomsten en service-level agreements) en het met moderne middelen monitoren van de inzet van specialistische voorzieningen.

Ook het verder opzetten en professionaliseren van de verantwoording is de komende periode een belangrijke prioriteit. Het inrichten van adequate managementinformatie, een effectieve planning- en controlcyclus en goede verantwoording naar de gemeente.

Als teamleider bedrijfsvoering - zakelijk medebestuurder vervul je samengevat de volgende taken:
 • Het mede zorgdragen voor de bedrijfsvoering van de totale Stichting;
 • Het leidinggeven aan de bedrijfsvoerings- en administratieve professionals;
 • Het optimaal faciliteren van de teamleiders-bestuurders in hun integrale verantwoordelijkheid;
 • Het uitvoeren van de bedrijfsvoeringstaken in het dagelijks bestuur binnen de reikwijdte van het bedrijfsplan;
 • Het (namens het bestuur) ondersteunen en adviseren van de Raad van Toezicht in haar rol van toezichthouder, werkgever en adviseur; 
 • Het ondersteunen van de teamleider-bestuurders en de business controller van de Stichting in het verbeteren van planning, control & monitoring;
 • Het leveren van tijdige en volledige informatie aan de Raad van Toezicht;
 • Het verbeteren van overeenkomsten (SLA’s) op het gebied van IT;
 • Het zorgen dat in de SLA’s de wensen en eisen van de wijkteams de juiste plek krijgen;
 • Het onderhouden van een relevant bedrijfsvoeringsnetwerk voor de Stichting als geheel;
 • Het samen met de teamleiders-bestuurders uitdragen van de visie van de wijkteams intern en extern;
 • Het mede uitwerken en doorontwikkelen van de positie van het bestuur binnen de context van de Stichting. 

Functie-eisen
 • Je hebt wo werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de uitgangspunten van de wijkteams en uitdagingen van besturen in een stichting met coöperatieve kenmerken.
 • Je hebt relevante werkervaring.
 • Je hebt meerdere jaren aantoonbare relevante managementervaring op het gebied van bedrijfsvoering en ervaring met het monitoren en evalueren van leveranciers in de volle breedte.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met werken in een bestuurlijke en politiek gevoelige context.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met organisatieontwikkeling en veranderingsprocessen.
 • Je hebt bij voorkeur een bedrijfskunde opleiding.
 • Je hebt kennis van het lokale netwerk en hun diensten. 

Bedrijfsprofiel

Vanaf 1 januari 2017 werken de sociale wijkteams vanuit een nieuwe organisatie waarin de uitvoeringspraktijk de koers bepaalt. De organisatie is een stichting met coöperatieve kenmerken. Het bestuur van de stichting bestaat uit acht inhoudelijke teamleiders en één teamleider bedrijfsvoering, allen zijn tevens lid van het collegiale bestuur. De stichting kent een Raad van Toezicht die tevens werkgever is van het bestuur.

De sociale wijkteams leveren zorg en ondersteuning dichtbij de inwoners. Deze acht wijkteams hebben ook de taak de transformatie samen met partners in de wijk, de wijkteams leefomgeving en aanbieders verder vorm te geven. Dit is de kern van de opdracht aan de Sociale Wijkteams in de periode 2017-2019. 

De sociale wijkteams werken op basis van de visie dat wat mensen kunnen centraal staat. Dit is uitgewerkt in 4 kernwaarden:
1.  Dichtbij
2.  Duidelijk en transparant
3.  Eenvoudig en samenhangend
4.  Kostenbewust

Meer informatie en solliciteren
De search, werving en selectie voor deze functie wordt verricht door PublicSpirit. 
Voor meer informatie en solliciteren nodigen wij je uit om onze website te bezoeken https://www.publicspirit.nl/teamleider-bedrijfsvoering-tevens-zakelijk-medebestuurder-arnhem/.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht