Planeconoom

Planeconoom
 Gemeente Zuidplas zoekt een: Planeconoom voor 36 uur per week Zuidplas is een ontwikkelgemeente midden in de randstad. Zuidplas, met ruim 40.000 inwoners, bestaat uit vier dorpen, twee buurtschappen en veel recreatiemogelijkheden. Deze veelzijdige gemeente kent een aanzienlijke ontwikkelambitie voor de komende jaren. Voor de realisatie hiervan zoekt de gemeente een planeconoom die ons te…
 
Gemeente Zuidplas zoekt een:
Planeconoom
voor 36 uur per week

Zuidplas is een ontwikkelgemeente midden in de randstad. Zuidplas, met ruim 40.000 inwoners, bestaat uit vier dorpen, twee buurtschappen en veel recreatiemogelijkheden. Deze veelzijdige gemeente kent een aanzienlijke ontwikkelambitie voor de komende jaren. Voor de realisatie hiervan zoekt de gemeente een planeconoom die ons team bij Grondzaken en Vastgoed komt versterken.

Vijf redenen waarom jij als planeconoom in Zuidplas wil werken
Jij zoekt een leuke en uitdagende werkomgeving, waar je je ei als planeconoom goed kwijt kunt. Je wil graag een rol van betekenis spelen in het invullen van ruimtelijke opgaven. Zuidplas is daarom de juiste plek voor jou. Lees hieronder de vijf belangrijkste redenen om als planeconoom in Zuidplas te willen werken.
  1. Je bouwt mee aan de ambitieuze toekomst van deze ontwikkelgemeente. Zuidplas bouwt in de periode tot 2030 zo’n 9.000 woningen bij. En niet zonder ambitie: duurzaam, met veel omgevingskwaliteit en in een rap tempo. Een enorme opgave voor een middelgrote gemeente.
  2. Je speelt een cruciale rol in gave projecten. Als planeconoom ben je een belangrijke sparringpartner voor de projectleiders van onze diverse gebiedsontwikkelingen. Je adviseert over het haalbaar en mogelijk maken van de ambities, onderhandelt namens de gemeente en speelt een cruciale rol in de vertaling van visie naar realisatie van de projecten.
  3. Je vult het vak planeconoom heel breed in. Van herontwikkelingslocatie tot grote uitbreidingswijk, van gemeentelijke grondexploitatie tot GEM, van woonwijk tot bedrijventerrein. Je beheert hierbij niet alleen de grondexploitatie, maar adviseert ook projectleiders, management en bestuur. Je stelt jaarlijks een meerjarenperspectief en een tussentijdse rapportage op. Alles wat je van een rol als planeconoom mag verwachten, kun je bij Zuidplas waarmaken.
  4. Je krijgt veel ruimte om je werk te doen zoals jij dat wilt. Zuidplas biedt een werkomgeving waarbij je veel ruimte krijgt om je werk naar eigen inzicht in te vullen. Hierbij gaan vrijheid en verantwoordelijkheid hand in hand. Je deelt je werk zelf in en handelt in je werkzaamheden vanuit je eigen expertise.
  5. Je kunt jezelf goed ontplooien en doorontwikkelen. Binnen de organisatie kun je je in je eigen tempo te ontwikkelen. Hiervoor bieden we je goede opleidingsmogelijkheden en de kans om buiten de randen van je eigen werkveld een rol te vervullen in afdelings- en organisatiebrede onderwerpen.

Vijf redenen waarom Zuidplas jou wil als planeconoom
Je bent een maatschappelijk betrokken en politiek sensitieve planeconoom met enkele jaren ervaring en weet natuurlijk de weg in het speelveld van ruimtelijke plannen, grondexploitaties en kostenverhaal. Termen als BBV en VPB zijn voor jou bekende kost. Je kunt vastgoedrekenen en bent een goede onderhandelaar. Daarnaast zijn wij op zoek naar de volgende kwaliteiten.
  1. De woorden creatief en resultaatgericht beschrijven jou. “Het is niet haalbaar.” is voor jou te makkelijk. Je houdt ervan om in je werk flink te moeten puzzelen om tot een haalbare oplossing te komen. Jouw uitdaging zit in het mogelijk maken van onze ruimtelijke en maatschappelijke ambities.
  2. Je bent een echte netwerker. Je weet dat relatie net zo belangrijk is als inhoud. Je kunt hard onderhandelen, maar met behoud van de relatie. Je bent dan ook meester in het onderhouden van je netwerk.
  3. Je treedt buiten gebaande paden. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Je weet hier snel op in te spelen en waardevolle ontwikkelingen in te zetten voor onze gemeente. Je schrikt er niet van terug om af en toe het wiel opnieuw uit te vinden, waarbij je een maatoplossing bedenkt.
  4. Je bent een teamplayer. Je komt op een leuke afdeling met gedreven mensen te werken. Om onze doelen te bereiken werken we nauw samen. Jij past hier naadloos tussen en bent hierin ook een verbindende factor.
  5. …en daarnaast ook zelfstandig. Als jij een klus onder handen krijgt bijt jij je erin vast. Je voelt je eigenaar van je werk en pakt het van A tot Z op. Half werk leveren is niet aan jou besteed. Je hebt een hoog kwaliteitsstreven en weet welke stakeholders je nodig hebt om je werk tot een succes te maken.

Hoe ziet onze organisatie er verder uit?
Onze organisatie is ingedeeld in vijf afdelingen: Bedrijfsvoering, Dienstverlening, Ruimte, Samenleving en Strategie en Beleid. Er wordt ingespeeld op de veranderingen in de samenleving, de rol van de overheid daarin, de roep vanuit de samenleving om transparantie en het streven naar een optimale dienstverlening voor alle inwoners. De functie planeconoom is onderdeel van de afdeling Ruimte in het cluster Grondzaken, Vastgoed en Civiele Werken. De afdeling houdt zich bezig met alle processen en projecten in het ruimtelijk domein. Het cluster focust hierbij op de financiële en juridische kant van gebiedsontwikkeling, het beheer van de gemeentelijke gronden en panden en de realisatie van alle civieltechnische projecten.

Wat bieden wij je?
Een uitdagende functie en een plezierige werkomgeving waar goede regelingen zijn om privé- en werksituatie te combineren. Je krijgt voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuzebudget, variabele werktijden en mogelijkheden voor opleiding. De functie is gewaardeerd in schaal 11 maximaal € 4.859,- bruto bij een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van een jaar, met de intentie om dit bij goed functioneren om te zetten in een vaste aanstelling.

Ben je geïnteresseerd?
Spreekt de functie je aan en voldoe je aan ons profiel? Dan maken we graag kennis met je! Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Vincent Sloesen, Clustermanager Grondzaken, Vastgoed & Civiele Werken.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Elaine Bouwen, HR-adviseur. Beiden zijn telefonisch bereikbaar via (0180) 330 300.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Ben jij de collega die we zoeken, solliciteer dan uiterlijk vóór 12 maart 2018 via het online sollicitatieformulier. Wil je je verder verdiepen in de gemeente Zuidplas neem dan een kijkje op onze website: www.zuidplas.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht