Afdelingsmanager beheer

Afdelingsmanager beheer
Gemeente in beweging zoekt bevlogen reisleider!   Best is een ambitieuze gemeente in Zuidoost Brabant. Eén van de slimste regio’s van de wereld. Best is trots op de sociale samenhang, de goede werkgelegenheid, het prettige woonklimaat en de bereikbaarheid met alle vervoersmogelijkheden. Wij willen als gemeente de uitdagingen in de samenleving voortvarend en in samenspraak met onze inwone…
Gemeente in beweging zoekt bevlogen reisleider!
 
Best is een ambitieuze gemeente in Zuidoost Brabant. Eén van de slimste regio’s van de wereld. Best is trots op de sociale samenhang, de goede werkgelegenheid, het prettige woonklimaat en de bereikbaarheid met alle vervoersmogelijkheden. Wij willen als gemeente de uitdagingen in de samenleving voortvarend en in samenspraak met onze inwoners en partners oppakken. Om dit te bereiken zijn we als organisatie volop in beweging. We willen ons verder ontwikkelen tot een netwerkende organisatie met een faciliterende rol in de Bestse gemeenschap. We doen dit met ongeveer 250 medewerkers, die elkaar kennen en graag samenwerken. De kernwaarden van onze organisatie zijn: respect, eigenkracht, samendoen, eenvoudig en realisme. Omgevingsbewustzijn maakt onderdeel uit van ons denken en doen. Wij bieden ruimte om te experimenteren en te leren met oog voor de inwoners, bedrijven en organisaties. Zo houden we plezier in ons werk.
 
Om onze bestemming te bereiken zoeken we een nieuwe collega die ons helpt de weg daar naartoe verder uit te stippelen en te faciliteren, te weten een
 
AFDELINGSMANAGER BEHEER 
v/m  fulltime
 
Waar kom je te werken?

De afdeling Beheer is de thuisbasis voor de vakgroepen: beheer openbare ruimte (binnen- én buitendienst) en beheer vastgoed en accommodaties. De afdeling is op dit moment verantwoordelijk voor:
 • Beheer van wegen, riolering, groen, gemeentelijk vastgoed, openbare verlichting en ondergrondse infrastructuur
 • Afvalbeleid en duurzaamheid
 • Exploitatie en toezicht sporthal, openluchtzwembad en gymzalen
 • Kermis, markt en energie-inkoop
 
De afdelingsmanager Beheer neemt op dit moment ook de vakgroepen Ingenieursbureau en Milieu van de afdeling Uitvoering waar. Dit sluit aan bij de beweging dat we de afdeling Beheer willen verbreden met aanvullende uitvoerende taken. In totaal gaat het om ongeveer 60 medewerkers. De afdelingsmanager wordt in zijn of haar taken en verantwoordelijkheden ondersteund door de opzichter buitendienst. De andere afdelingen van onze organisatie zijn: Gemeentewinkel, Uitvoering, Regie & Ontwikkeling, Ondersteuning, Intern Advies en Financiën.
 
Wat worden je taken?

Als manager voer je, als onderdeel van het managementteam, regie op het realiseren van de ingezette organisatieontwikkeling. Je signaleert ontwikkelingen en reikt verbetervoorstellen aan voor vernieuwing van organisatiebreed beleid. Je adviseert de directie en portefeuillehouders over strategie en de kaders. Je hebt aandacht voor de gewenste rolinvulling van medewerkers en de onderlinge samenwerking, binnen de eigen afdeling, maar ook daarbuiten. Vanuit jouw positie weet je daar de juiste begeleiding en sturing aan te geven.
 
Waar rekenen wij op?
Wij verwachten dat je je snel een beeld kunt vormen van de koers van de gemeente Best, de stappen en interventies die er nodig zijn en hierover helder communiceert. Je maakt daarbij gebruik van de kracht in de organisatie en creëert de juiste beweging.
 • Je hebt een WO werk- en denkniveau.
 • Je leiderschaps- en managementcapaciteiten blijken uit aantoonbare ervaring hierin, bij voorkeur binnen de gemeentelijke overheid.
 • Je hebt affiniteit mét en inzicht in de werkvelden van het ruimtelijk domein en kennis van financiën.
 • Je bent toegankelijk voor medewerkers en in staat om de juiste beslissing te nemen, waarbij de belangen van medewerker en organisatie goed met elkaar in balans zijn.
 
Competenties / karaktereigenschappen
 • Generalist, handelend vanuit hogere doelen, gericht op integrale samenwerking
 • Maakt zich snel visie, kaders en uitgangspunten van de gemeente Best eigen en handelt daarnaar
 • Heeft oog voor de kracht in de organisatie en de betrokken mensen
 • Coachende stijl, verbinder, sensitief
 • Communiceert helder en onderneemt interventies om mensen mee te nemen in de benodigde verandering
 • Resultaatgericht, handen uit de mouwen, een ‘doorpakker’, pragmatisch
 • Bestuurlijk sensitief
 
Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt boeiend werk in een prettige, informele werkomgeving waar collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, in aanvulling op de gemeentelijke cao, zoals flexibele werktijden, faciliteiten om flexibel te werken en een vergoeding woon-werkverkeer.
 • Een salaris gebaseerd op schaal 13 (maximaal € 5.984,- bruto per maand). Afhankelijk van je ervaring kan inschaling in de aanloopschaal (schaal 12) aan de orde zijn. Daarnaast heb je recht op een Individueel Keuzebudget van 16,8% van je salaris.
 • Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op vast.
 
Wil je meer weten over de functie ?
Neem dan contact op met Philip Bosman, directeur, of met Ina Diepenhorst, senior P&O adviseur, beiden bereikbaar via telefoonnummer 14 0499. Voor algemene informatie over onze gemeente zie www.gemeentebest.nl  
 
Ben je geïnteresseerd in deze functie en wil je solliciteren?
Je kunt dit doen via www.werkeninzuidoostbrabant.nl.
Je kunt reageren tot en met 4 maart 2018.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 
Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht