Projectmanager

Projectmanager
FunctieomschrijvingWij zoeken een ervaren projectmanager, met kennis van het sociaal domein en een proactieve, verbindende instelling die de dienstverlening aan onze klanten centraal stelt. Projectmanager 36 uur per week Wat ga je bij ons doen? Als projectmanager leid je projecten binnen de SDD verschillen in omvang van de initiatie- tot en met implementatiefase. Onze projecten hebben een inhou…
Functieomschrijving

Wij zoeken een ervaren projectmanager, met kennis van het sociaal domein en een proactieve, verbindende instelling die de dienstverlening aan onze klanten centraal stelt.


Projectmanager

36 uur per week


Wat ga je bij ons doen?
Als projectmanager leid je projecten binnen de SDD verschillen in omvang van de initiatie- tot en met implementatiefase. Onze projecten hebben een inhoudelijk, strategisch dan wel organisatie breed karakter. Je kunt hierbij denken aan transities, zoals AWBZ, invlechtingen, en een van onze speerpunten voor komend jaar integrale samenwerking.

Als projectmanager voer je het dagelijks management van een project waaronder het opstellen van een projectplan en het inrichten en aansturen van het projectteam. Ook draag je integraal zorg voor tijd, geld, kwaliteit, organisatie, informatie en communicatie. Je hebt regelmatig contact met de opdrachtgever en houdt het MT op de hoogte van de voortgang. Je schakelt waar nodig met verschillende niveaus over het project (denk aan uitvoering, collega's, maar ook wethouders). Je bent kritisch naar de opdrachtgever, flexibel en creatief om het doel te behalen. Je bent in staat om complexe projecten te begeleiden waar meerdere stakeholders bij betrokken zijn. Daarin heb je een richtinggevende en sturende rol.

Je legt verder verantwoording af aan de opdrachtgevers van de verschillende projecten over voortgang en resultaten en je zorgt voor de benodigde (tussentijdse) rapportages en besluitvorming.

Je gaat voor resultaat! Je brengt structuur aan in de projecten en houdt het einddoel voor ogen Praktische zaken pak je, wanneer dat nodig is, zelf op. Als gebaande paden niet naar het gewenste resultaat leiden, vind en creëer je nieuwe wegen. Je bent iemand die kansen en innovaties ziet en deze inzet om onze dienstverlening te verbeteren. Je weet bovendien innovaties en mogelijke verbeteringen te vertalen naar praktische oplossingen. Je werkt in een team van projectmanagers en collega's op het gebied van kwaliteit en implementatie met een diversiteit aan achtergronden en ervaring. Je levert een actieve bijdrage aan het verder ontwikkelen en professionaliseren van de afdeling.

Waar kom jij te werken?
De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Zij heeft tot doel burgers in de Drechtsteden die een beroep op haar doen, zo veel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten leven, werken en wonen.
Bij de Sociale dienst werken ruim 350 medewerkers. Samen werken zij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers. De dienst streeft er hierbij naar dat de dienstverlening meerwaarde biedt voor de klant en bezoeker tegen zo laag mogelijke kosten. Daarom wordt voortdurend gewerkt aan kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en innovatie en leren we graag van anderen door met hen in contact te treden.

Wie zijn wij?
Je komt te werken bij het organisatieonderdeel Bedrijfsvoering en Ontwikkeling, afdeling Informatie & Kwaliteit van de Sociale Dienst Drechtsteden. Belangrijke samenwerkingspartners zijn de andere afdelingen binnen de organisatie.Bedrijfsomschrijving
De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) voert voor zeven gemeenten de wettelijke taken uit op het gebied van werk en inkomen, schuldhulpverlening en maatschappelijke ondersteuning. Wij willen dat iedereen zelfstandig kan zijn. Als dat op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet lukt, dan bieden wij de ondersteuning die nodig is. Het sociaal domein is sterk in beweging en ontwikkeling. Datzelfde geldt voor de SDD. Wij willen onze dienstverlening in het veranderende sociaal domein de komende jaren (steeds) verder blijven professionaliseren en verbeteren, waarbij de dienstverlening aan de klant centraal staat. Flexibiliteit, samenwerken en aanpassingsvermogen zijn daarbij van doorslaggevend belang. Bovendien heeft de SDD een innovatieve ambitie, wat maakt dat we veel projecten draaien en uitvoeren. Om deze ambitie en ontwikkeling ook daadwerkelijk waar te kunnen maken zijn we op zoek naar een projectmanager.


Functie-eisen
  • Minimaal een afgeronde WO/HBO opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van organisatie, bedrijfskunde of veranderkunde;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als projectmanager binnen een complexe omgeving en/of een omgeving waar gewerkt wordt aan projecten van diverse omvang;
  • Actuele kennis en ervaring op het gebied van project-, proces- en verandermanagement en de relevante methodieken;
  • Aantoonbare kennis en ervaring in het gemeentelijke sociaal domein;
  • In staat zijn om te kunnen schakelen op verschillende niveaus binnen de organisatie en in de regio;
  • Je bent voor de opdrachtgever een sparringpartner en adviseur op het gebied van de inhoud en implementatie.

Je bent kritisch, resultaat- en oplossingsgericht en creatief vanuit je rol, maar ook pragmatisch en zet de dienstverlening van onze organisatie centraal.

Je bent een energieke persoonlijkheid en legt snel verbanden op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Je laat je niet uit het veld slaan als de prioriteiten wijzigen of de scope van het project anders wordt. Je kunt hierin flexibiliteit laten zien. De Sociale Dienst kent verder 3 kernwaarden: we werken mensgericht, zijn vernieuwend en werken actief samen. Deze kernwaarden draag je uit.Arbeidsvoorwaarden
De inschaling vindt plaats in schaal 12, Car/Uwo, op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding.

We gaan uit van een tijdelijke aanstelling van één jaar. Daarna wordt mogelijkheid tot verlenging bekeken waarbij de mogelijkheid voor een vast dienstverband bestaat.

De Sociale Dienst Drechtsteden kent uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,8% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.Sollicitatieprocedure
Je kunt alleen online solliciterendoor te klikken op de solliciteerbutton. Voor persoonlijk inhoudelijk contact kan contact opgenomen worden met mevrouw Marije Klink, MT-lid via telefoonnummer 078-770 7003.

De eerste gesprekken staan gepland voor twaalf en zestien maart 2018.

Algemene informatie over de Sociale Dienst Drechtsteden is te vinden op onze website www.socialedienstdrechtsteden.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


0

Bezoek www.servicecentrumdrechtsteden.nl voor meer informatie over de vacature Projectmanager of solliciteer online op de vacature Projectmanager.

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht