Beleidsmedewerker groen

Beleidsmedewerker groen
Diemen is op zoek naar een gemotiveerde beleidsmedewerker groen m/v Functienaam: Beleidsmedewerker groen Team: Infra, onderdeel afdeling Ruimtelijk Beheer Aantal uur: 32 - 36  uur per week   Over de gemeente Diemen  Dichtbij Amsterdam, maar toch met de rust van een dorp ligt Diemen, één van de best bereikbare gemeenten in de regio Amsterdam. Als geen ander blijkt de gem…
Diemen is op zoek naar een

gemotiveerde beleidsmedewerker groen m/v

Functienaam: Beleidsmedewerker groen
Team: Infra, onderdeel afdeling Ruimtelijk Beheer
Aantal uur: 32 - 36  uur per week
 
Over de gemeente Diemen 
Dichtbij Amsterdam, maar toch met de rust van een dorp ligt Diemen, één van de best bereikbare gemeenten in de regio Amsterdam. Als geen ander blijkt de gemeente Diemen op dit moment in staat om invulling te geven aan de (forse) woningbouwopgave in grootstedelijk Amsterdam. Door de grootschalige woningbouw in Bergwijkpark (Holland Park) en Plantage de Sniep, en door een aantal kleinschalige locaties, komen er in Diemen de komende tien jaar zo’n 6.000 woningen bij. Hierdoor gaat de gemeente Diemen een forse groei doormaken. We groeien van de huidige 27.000 inwoners naar verwachting door tot zo’n 35.000 inwoners in 2025. Door de zettinggevoelige bodem van Diemen wordt de openbare ruimte cyclisch opgehoogd en heringericht. Kortom een dynamische plek om te werken.
 
Je plek in de organisatie 
Team Infra is onderdeel van de afdeling Ruimtelijk Beheer. Het team voert de (technische) regie over de openbare buitenruimte. Het team houdt zich bezig met alles wat zich op én onder het maaiveld afspeelt. Dan hebben wij het o.a. over wegen, openbare verlichting, straatmeubilair, verkeersvoorzieningen, speeltoestellen, groenvoorzieningen, watergangen, oevers, bruggen, reiniging, afvalinzameling, riolering en het ondergrondse verkeer van kabels en leidingen. Door het brede werkveld heeft dit team veel interne en externe contacten. De medewerkers zijn met elkaar verantwoordelijk voor het beleid, de inrichting, het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en doet dat op een integrale, dynamische en vaak innovatieve wijze.

Binnen het team Infra maak je deel uit van de groep beleidsmedewerkers wegen, adviseur bewonerscontacten, riolering en water, afval en wijkgericht werken. Met deze groep is een intensieve samenwerking voor het behalen van afdelingsdoelen. Ook werk je intensief samen met de opzichters/technisch beheerders. Je stemt het uitvoeren van het beleid af met de opzichters. Je geeft gevraagd maar ook ongevraagd advies. Een actieve houding waarbij je de belangen van een goede groenvoorziening bevorderd en soms afdwingt is hierbij van belang.
 
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde collega die als beleidsmedewerker groen voor (gemiddeld) 32 - 36 uur per week het team Infra wil komen versterken.
 
Wat ga je doen 
Als beleidsmedewerker groen heb je een divers takenpakket uit te voeren. Enerzijds adviseer je over alle groen gerelateerde zaken die in de openbare ruimte ontwikkeld of beheerd worden. Anderzijds ben je ook adviseur over het beheer van onze buitensportaccommodaties, begraafplaatsen, etc. Je adviesrol is zowel binnen je afdeling maar ook aan de overige afdelingen en bestuur daar waar het je het werkveld raakt.
Actuele opgaven zijn het verder implementeren en beheren van het groenbeheersysteem, uitvoering geven aan het groenbeleidsplan Diemen, klimaatadaptatie verder vormgeven in beheer en ontwikkelplannen, het opstellen van Dienst Verlening Opdrachten (DVO’s) intern voor team wijkbeheer, uitvoering geven aan het gemeentelijk beleid voor dierenwelzijn, etc.
 
Je profiel 
Een hbo werk en denkniveau met een groen gerelateerde opleiding bijvoorbeeld HAS of Larenstein. Maar laat je niet weerhouden als je door evaring en scholing het gevraagde niveau haalt. Ervaring kan een pre zijn, maar we kijken óók naar jong aanstormend talent die zich verder wil ontwikkelen.
Je bent een medewerker die samenwerken met collega’s, luisteren naar en samenwerken met inwoners, begrip voor politieke standpunten, normaal vindt en hier ook inhoud aan kan geven.
Je ziet ontwikkelingen als een uitdaging en neemt zelf ook initiatieven tot vernieuwingen in je eigen maar ook andere vakgebieden.
Het onderhouden van contacten binnen je organisatie maar ook je netwerkcontacten buiten de organisatie onderhouden is een vanzelfsprekendheid.

Ons aanbod 
De gemeente Diemen biedt je uitdagend werk in een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s, waarbij zelfstandigheid en klantgerichtheid gewaardeerd wordt. Het werk is gewaardeerd op schaalniveau 10, maximaal € 4.225 bruto per maand. De inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij een modern pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met de intentie tot een vast dienstverband.

Interesse?   
Herken je jezelf in deze functie en ben jij geïnteresseerd? Reageer dan voor 17 februari via www.werkeninhetwesten.nl
Wil je eerst informatie, bel dan met Paul de Ruijter teamcoördinator Infra of Rob Burgmeijer afdelingsmanager Ruimtelijk Beheer, via telefoonnummer (020) 31 44 888.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht