Strategisch beleidsadviseur communicatie

Strategisch beleidsadviseur communicatie
Waterschap Brabantse Delta werkt dagelijks aan droge voeten en voldoende en schoon water. Dat doen we via regulier onderhoud en projecten. De afdeling Bestuur en Communicatie bestaat uit drie teams: het bestuurssecretariaat, de bestuursadviseurs en het team communicatie. De werkzaamheden zijn divers en boeiend, mede dankzij de politiek-bestuurlijke omgeving, maar ook door ontwikkelingen zo…
Waterschap Brabantse Delta werkt dagelijks aan droge voeten en voldoende en schoon water.
Dat doen we via regulier onderhoud en projecten. De afdeling Bestuur en Communicatie bestaat uit drie teams: het bestuurssecretariaat, de bestuursadviseurs en het team communicatie. De werkzaamheden zijn divers en boeiend, mede dankzij de politiek-bestuurlijke omgeving, maar ook door ontwikkelingen zoals overheidsparticipatie.  
Waterschap Brabantse Delta is finalist van de verkiezing ‘Beste Overheidsorganisatie 2017’. We zijn enorm trots op deze finaleplaats. Het bevestigt de ambitie om die  moderne organisatie en goede werkgever te zijn die we willen zijn.

De afdeling Bestuur en Communicatie van Waterschap Brabantse Delta zoekt een gedreven en daadkrachtige
 
Strategisch beleidsadviseur communicatie (36 uur)
 
Als strategisch beleidsadviseur communicatie ben je regisseur van beleidsvoorbereiding, -ontwikkeling en –advisering. Je werkt in een dynamische omgeving met veel verschillende mensen aan diverse onderwerpen. In deze specifieke functie adviseer je het bestuur en het management over beleidsvorming op het gebied van communicatie, maar ook over de organisatiestructuur, de bedrijfsprocessen en de onderlinge samenhang.  Voorbeelden van beleidsvelden waar je je op begeeft zijn bestuurscommunicatie, belastingcommunicatie en communicatie rondom calamiteiten. Bovendien houd je je ook bezig met grotere strategische thema’s zoals positionering van de organisatie, innovatie, duurzaamheid en klimaat.
 
Water is van ons allemaal! Dat betekent dat binnen de projecten die het waterschap realiseert vanzelfsprekend wordt samengewerkt met inwoners, agrariërs, bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, natuurterreineigenaren en andere organisaties. We creëren samenwerkingsverbanden waarin we luisteren en gebruik maken van nieuwe media en middelen. Als strategisch beleidsadviseur communicatie heb je oog voor de diverse belangen, zowel intern als extern.

Je bent een gedreven professional die makkelijk verbinding legt. Zo staat het waterschap midden in de samenleving.
Je werkt nauw samen met je collega strategisch communicatieadviseur en  communicatieadviseurs van het team corporate communicatie. Online en offline communicatie spelen daarbij een belangrijke rol. Als adviseur heb je daar gevoel voor en ga je daar proactief mee om.
Tevens vorm je een schakel tussen bestuur en afdeling. Je sluit aan bij gesprekken met de portefeuillehouder. Je bent letterlijk een spin in het web en hebt te maken met diverse partijen: onder andere je eigen afdeling, bestuurders, het management, de pers, etc. Hierdoor vervul je een signaalfunctie en ben je een verbindende factor. Je hebt gevoel voor maatschappelijke ontwikkelingen, bestuurlijke processen en bent gewend te werken in complexe projecten.

Wij zoeken een breed inzetbare communicatieadviseur met:
 • Kennis van / ervaring met algemene communicatieprocessen en complexe projecten;
 • Bestuurssensitiviteit en netwerkvaardigheden;
 • Omgevingsbewustzijn en omgevingsgerichtheid;
 • Analytisch denkvermogen;
 • Allround en dienstverlenende proactieve houding, gericht op samenwerking;
 • Doel- en resultaatgerichtheid;
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit.
 
Je beschikt over:
 • Aantoonbare relevante werkervaring;
 • WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld op het vlak van communicatie, bestuurskunde en/of organisatiewetenschappen;
 • Theoretische en praktische kennis op het gebied van communicatie;
 • Een prettige gesprekspartner in persoonlijke communicatie met betrokkenen;
 • Goede adviesvaardigheden;
 • Voelsprieten en verstaat de kunst van het luisteren, zodat je weet wat er binnen en buiten de organisatie leeft, waar gevoeligheden, kansen en uitdagingen liggen;

Ervaring met Factor C en verandercommunicatie is een pré.
 
Wij zijn een moderne overheidsorganisatie, met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en de balans tussen werk en privé. Je komt terecht in een dynamisch team met verschillende disciplines waarin belang wordt gehecht aan een goede werksfeer. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5161 (schaal 12) bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Je maakt onderdeel uit van de piketpoule calamiteiten waarvoor je een extra vergoeding ontvangt.
 
Ben je enthousiast geworden? Zie jij jezelf in deze inspirerende omgeving werken? Voldoe je misschien niet geheel aan de gevraagde kwalificaties, maar denk je dat dit jouw functie is? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen.
Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Rosanne Franken, afdelingshoofd Bestuur en Communicatie, via r.franken@brabantsedelta.nl of 06-13944432. Solliciteren kan tot 15 januari. De eerste gespreksronde is gepland op 31 januari en 2 februari, beide keren in de ochtend.

Solliciteer

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht