Projectleider

Projectleider
Tussen Amsterdam en Utrecht ligt de gemeente De Ronde Venen in een groen en waterrijk gebied. De gemeente telt ca. 43.000 inwoners en bestaat uit de dorpskernen Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, de Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis. Gelegen in Het Groene Hart is het een aantrekkelijke woongemeente, met goede voorzieningen op het gebied van sport en recreatie. Het gemeentehuis staat…
Tussen Amsterdam en Utrecht ligt de gemeente De Ronde Venen in een groen en waterrijk gebied. De gemeente telt ca. 43.000 inwoners en bestaat uit de dorpskernen Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, de Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis. Gelegen in Het Groene Hart is het een aantrekkelijke woongemeente, met goede voorzieningen op het gebied van sport en recreatie. Het gemeentehuis staat in Mijdrecht.
 
De gemeentelijke organisatie is sterk in beweging en werkt aan een steeds hogere kwaliteit van leef- en woonomgeving voor burgers, bedrijven en instellingen. Wisselwerking met de inwoners staat hoog in het vaandel. Medewerkers hebben veel verantwoordelijkheid en toetsen hun inspanningen voortdurend aan de belangen van de inwoners, de uitgezette koers van de gemeente en het beoogde resultaat.
 
De gemeente De Ronde Venen is een platte organisatie met vier afdelingen en heeft een gemeentesecretaris en een concernstaf.
 
Voor het team Plannen & Projecten van de afdeling Ruimte zoeken wij een:

Projectleider
voor 36 uur per week / vacaturenummer 17.35

 
Wij zien een toenemende behoefte aan projectmatige werkzaamheden en projectleiding binnen het fysieke domein. Die toename zit met name in ruimtelijke initiatieven vanuit de samenleving met een grote complexiteit.

Naast grondexploitatieprojecten zijn er verschillende projecten waarbij wij met diverse stakeholders tot ontwikkeling van een gebied of locatie proberen te komen. Dit kan variëren van de ontwikkeling van (zwem)sportgebouwen en een rol in burgerinitiatieven tot de transformatie van een glastuinbouwgebied.

De belangrijkste werkzaamheden van deze functie:
 • Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van diverse projecten of onderdelen daarvan;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van projectdocumenten en stemt dit af met collega’s, opdrachtgever en beslissers en legt het ter vaststelling voor aan het bestuur of de gemeenteraad;
 • Je organiseert de bezetting van je projectteam, stuurt dit team aan, geeft opdracht en bewaakt de voortgang hiervan;
 • Je treedt op als voorzitter gedurende projectbesprekingen;
 • Je monitort het project op basis van GOTRICK principes;
 • Je bent sparringspartner voor- en legt verantwoording af aan de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever over de voortgang van het project;
 • Je rondt projectfasen af door middel van een beslisdocument en aan de hand hiervan doe voorstellen voor de volgende projectfase;
 • Je bewaakt de raakvlakken met andere projecten en beleidsvelden.
 
Wij zoeken:
 • Je hebt een WO werk- en denkniveau en hebt ervaring als projectleider bij een gemeentelijke organisatie.
 • Hierbij heb je ervaring met gebied- en vastgoed ontwikkeling (o.a. binnenstedelijke ontwikkelingen), buitenruimteprojecten en grondexploitaties.
 • Je bent niet vreemd met de politiek-bestuurlijke besluitvorming.
 • Hiernaast heb je een zakelijke, flexibele en klantgerichte houding.
 • Je werkt op basis van het GOTRICK principe.
 
Pas je bij ons?
Je bent een teamplayer die graag de touwtjes in handen neemt. Je bent omgevingsbewust en werkt planmatig. Je hebt een sterke overtuigingskracht die gebruikt tijdens het onderhandelen. Je bent innovatief ingesteld en bent een ondernemer. Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen.
 
Wij bieden:
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.520,00. Dit is het maximumbedrag van schaal 12 bij gemiddeld 36 uur per week (gebaseerd op het loonpeil van 1 januari 2018). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Geven je daar bovenop een Individueel Keuzebudget van 16,3% van je salaris dat je vrij kunt besteden;
 • Investeren in opleiding en scholing van onze medewerkers;
 • Hanteren flexibele werktijden en hebben de mogelijkheden om thuis te werken;
 • Zorgen voor een goede werksfeer.
 
Reageren?
Heb je interesse in deze verantwoordelijke en veelzijdige baan, reageer dan vóór 15 januari 2018 via Werken in het Westen: Projectleider.
Uitsluitend reacties via Werken in het Westen worden meegenomen in de sollicitatieprocedure.
 
Wil je meer informatie? Bel dan met Bas Willemsen, telefoon 06 12 62 65 92.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht