Teamleider Burgerzaken

Teamleider Burgerzaken
Functieomschrijving Bij deze gemeente werken betrokken en klantgerichte medewerkers die goed zijn in hun vak. Het betreft een bloeiende plattelandsgemeente, waar het voor jong en oud goed wonen, werken en leven is, gericht op duurzaamheid en groei. Samenwerken voor de samenleving met oog voor alles wat er leeft onder onze inwoners. Alleen ambtelijk waar het (wettelijk/procedureel) moet en onder…
Functieomschrijving
Bij deze gemeente werken betrokken en klantgerichte medewerkers die goed zijn in hun vak. Het betreft een bloeiende plattelandsgemeente, waar het voor jong en oud goed wonen, werken en leven is, gericht op duurzaamheid en groei. Samenwerken voor de samenleving met oog voor alles wat er leeft onder onze inwoners. Alleen ambtelijk waar het (wettelijk/procedureel) moet en ondernemend waar het kan. Overheid en betrouwbaar zijn synoniem, integer werken is dus bij ons een harde voorwaarde. Onze werksfeer is nuchter, informeel en collegiaal. We gaan voor resultaat. We blijven onszelf ontwikkelen.

Daarnaast wordt binnen onze organisatie gewerkt aan andere werkwijzen om in te kunnen spelen op de telkens veranderende maatschappij. Het gaat over anders denken, opener communiceren en meer gebruik maken van de eigen kracht van de samenleving. Dit komt tot uiting in het professioneel vormgeven van werk, houding en gedrag en in het van taakgericht werken naar werken in processen. Het is belangrijk om duidelijk te bepalen welke rol wanneer nodig is. Dit vraagt flexibiliteit en wendbaarheid van zowel de organisatie als de medewerkers. Om dit te bevorderen richten we ons op:
  • Werken vanuit gezamenlijke waarden
  • Versterken leiderschap en eigenaarschap
  • Stimuleren samenspel (rollen, verantwoordelijkheden, aanspreken)
Het team Dienstverlening is vaak het (eerste) contact met en dus het gezicht van de gemeente voor onze inwoners. Het team (14 fte, 22 medewerkers) bestaat uit 3 clusters: Servicepunt, Burgerzaken en Secretariaat. Het team Dienstverlening heeft te maken met veranderingen in de samenleving, onze organisatie en digitale en technologische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld rond de digitalisering van producten en werkzaamheden en de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke publieksdienstverlening door het benutten van talenten.

Bij het Servicepunt wordt de overheveling van werkzaamheden voor post- en mail registratie en website / webcare naar het Servicepunt voorbereid. Naast de digitale ontwikkeling van de werkzaamheden bij Burgerzaken wordt er gewerkt aan de samenwerking van de verschillende rollen binnen het cluster. Het secretariaat is flexibel en wendbaar en kan inspelen op een wisselende ondersteuningsvraag. Dat betekent dat het takenpakket van de secretaresses varieert afhankelijk wat de organisatie van haar vraagt. Organisatie breed worden keuzes gemaakt waar de secretariële ondersteuning de meeste toegevoegde waarde heeft.

Verwacht wordt dat je een actieve bijdrage levert aan de huidige en toekomstige ontwikkelingen. Je zorgt ervoor dat de verbinding met de medewerkers en de organisatie en de samenwerking binnen de clusters zo optimaal mogelijk is. Je hebt een duidelijke visie op dienstverlening en stuurt het team aan op hoofdlijnen. Je stimuleert en faciliteert de medewerkers om eigen verantwoordelijkheid te nemen wat moet leiden tot meer zelforganisatie in het team. Je spreekt medewerkers op een prettige wijze aan en bent zelf ook aanspreekbaar en toegankelijk. Je bevordert een proactieve, initiatiefrijke en ondernemende werkhouding en stimuleert, coacht en faciliteert medewerkers om zich verder te ontwikkelen. Verder ben je goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de politiek en maatschappij en kun je je inleven in verschillende (politieke) belangen.

Functie-eisen
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Enkele jaren relevante managementervaring;
  • Inzicht in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen;
  • Affiniteit of kennis van en ervaring met e-dienstverlening en dienstverleningsprocessen in brede zin;
  • Je beschikt over verbindend en innovatief vermogen, je bent oplossingsgericht en je kunt enthousiasmeren en overtuigen;
  • De competenties verantwoordelijkheid, visie, coachen, leidinggeven en creativiteit zijn essentieel voor een goede functievervulling.

Arbeidsvoorwaarden
JS Consultancy biedt interessante opdrachten in een uitdagende en dynamische werkomgeving. Het is mogelijk om via een interimconstructie (uurtarief in overleg) of een detacheringsconstructie (inschaling conform car-uwo) doorbemiddeld te worden. Dit betreft een opdracht van twee jaar voor 32 uur in de week (verlenging mogelijk). De gemeente is gelegen in Twente (het betreft niet de gemeente Almelo).

Sollicitatieprocedure
Enthousiast geworden? Deze procedure heeft een korte looptijd, dus stuur zo snel mogelijk je cv op! Een korte en bondige motivatie volstaat. Wij willen je echter vragen om niet te reageren wanneer je niet beschikt over de gevraagde werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie – dit is écht een harde eis, waar wij helaas niet van af kunnen wijken.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met onze recruiter Angela Ridder via 0612738372. Sollicitaties graag in Word-formaat versturen via onderstaande button.

Bezoek www.jsconsultancy.nl voor meer informatie over de vacature Teamleider Burgerzaken of solliciteer online op de vacature Teamleider Burgerzaken.


Solliciteer

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht