Beleidsadviseur Waterkwaliteit - Hoogheemraadschap van Delfland

Beleidsadviseur Waterkwaliteit - Hoogheemraadschap van Delfland
Beleidsadviseur Waterkwaliteit Vacaturenummer: 17BBC WSK02 Het team Watersysteemkwaliteit zoekt een ervaren beleidsadviseur, die binnen het team een spilfunctie krijgt in het ontwikkelen en implementeren van beleid en beleidsinstrumenten op het gebied van waterkwaliteit. Je weet de implicaties van ontwikkelingen en nieuwe wet en regelgeving te vertalen in…

Beleidsadviseur Waterkwaliteit

Vacaturenummer: 17BBC WSK02

Het team Watersysteemkwaliteit zoekt een ervaren beleidsadviseur, die binnen het team een spilfunctie krijgt in het ontwikkelen en implementeren van beleid en beleidsinstrumenten op het gebied van waterkwaliteit.
Je weet de implicaties van ontwikkelingen en nieuwe wet en regelgeving te vertalen in duidelijk beleid en concrete projecten voor het betreffende vakgebied.
Dit doe je in nauwe samenwerking met verschillende onderdelen van de organisatie en externe partijen zoals gemeenten, belangenorganisaties en particulieren. De integratie van de verschillende aspecten van het waterbeheer zie je als een uitdaging.
Je weet inhoudelijke kennis over chemische en ecologische waterkwaliteit te verbinden met een goed ontwikkeld gevoel voor relevante maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen.

Je bereidt de bestuurlijke besluitvorming voor jouw projecten voor, adviseert management en bestuur.

Binnen het team zijn de thema’s krw, zwemwater, ecologie, chemische waterkwaliteit, emissies uit glastuinbouw en gedragsbeïnvloeding actueel en in ontwikkeling.

Wat heb je te bieden?
Je hebt academisch werk- en denkniveau met een achtergrond op het gebied van bestuurskunde of waterbeheer en 4 á 5 jaar werkervaring.
Je hebt kennis en ervaring met beleidsontwikkeling en –evaluatie en het leiden van processen en projecten op het gebied van integraal waterbeheer, bij voorkeur op het gebied van chemische of ecologische waterkwaliteit.
Je bent in staat om je technisch inhoudelijke kennis te vertalen naar een bestuurlijke context en kan op een conceptueel niveau mee discussiëren. Je bent inventief, slagvaardig en oplossingsgericht en in staat om mensen te verbinden en samen te werken in integrale projectteams.

Waar ga je werken?
Het team Watersysteemkwaliteit is een team binnen de sector Bestuur, Beleid en Communicatie. Het team behandelt de volle breedte van het chemische en ecologische waterkwaliteitsbeheer. Daarbij zorgt het voor een goede kwaliteit van het zwemwater en borgt het de afstemming met het afvalwaterketenbeheer. Dit alles in het meest verstedelijkte waterschap van Nederland, waar de opgaven groot en complex zijn en samenwerken met de omgeving noodzaak is. Het team ontwikkelt, monitort en evalueert het waterkwaliteits- en afvalwaterketenbeleid, en doet onderzoek en monitoring voor de verbetering van de watersysteemkwaliteit.

Waar kun je op rekenen?
Delfland biedt een salaris dat afhankelijk is van opleiding en werkervaring met een maximum van € 4552,- bruto per maand (schaal 11). Het betreft een fulltime dienstverband (36 uur per week) voor een periode tot en met 31 december 2019. Uiteraard is parttime ook bespreekbaar. Naast het maandsalaris heb je ook een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van circa 20% van het salaris. Dat budget kun je inzetten voor verschillende doelen, waaronder extra verlof. Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden, ruime opleidingsmogelijkheden en een collectieve ziektekostenverzekering.

Eventuele aanstelling bij het Hoogheemraadschap van Delfland vindt plaats onder de voorwaarde dat je beschikt over een recente, positieve Verklaring Omtrent Gedrag natuurlijke personen (VOG), afgegeven door Dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De kosten hiervoor krijg je vergoed. Meer informatie hierover ontvang je tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek.

Meer weten?
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen Saskia van Heusden via (06) 29101277.

Reageren?
Solliciteer dan voor 29 mei a.s. via onze website www.werkenbijdelfland.nl.
De 1e gespreksronde is op 7 juni a.s. tussen 09.30 – 12.30 uur.
De 2e gespreksronde is op 13 juni a.s. tussen 13.00 – 16.30 uur.

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht