Adviseur luchtkwaliteit-geur - Gemeente Leeuwarden

Adviseur luchtkwaliteit-geur - Gemeente Leeuwarden
Deze vacature is vanuit de gemeente Leeuwarden opengesteld voor de FUMO. Inleiding De FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing) levert een bijdrage aan een betere en veilige leefomgeving in Friesland en is een Regionale Uitvoeringsdienst (RUD). Bij de FUMO is de kennis en ervaring van specialisten, vergunningverleners en toezichthouders van de verschillende Friese overheden same…
Deze vacature is vanuit de gemeente Leeuwarden opengesteld voor de FUMO.

Inleiding
De FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing) levert een bijdrage aan een betere en veilige leefomgeving in Friesland en is een Regionale Uitvoeringsdienst (RUD). Bij de FUMO is de kennis en ervaring van specialisten, vergunningverleners en toezichthouders van de verschillende Friese overheden samengebracht. Het belangrijkste doel daarvan is het verhogen van de kennis en kunde op het gebied van milieu en omgeving, en daarmee de kwaliteit van het werk. De FUMO wil graag kennis delen en staat voor 'kennis dichtbij'.

De FUMO beschikt over drie afdelingen in het primaire proces: een afdeling Toetsing en Vergunningverlening, een afdeling Toezicht en Handhaving en een afdeling Specialistisch Advies. Daarnaast beschikt de FUMO over een ondersteunende afdeling.

De afdeling Specialistisch Advies is, in opdracht van gemeenten, provincie en het wetterskip, verantwoordelijk voor uitvoering van advisering op gebied van juridisch, geluid, lucht en ex-terne veiligheid. De afdeling bestaat momenteel uit zo'n 25 medewerkers, waaronder twee coördinatoren.

Functieomschrijving
De FUMO zoekt op korte termijn een:

Adviseur luchtkwaliteit/geur (32 uur per week)

Functie inhoud
De adviseur luchtkwaliteit/geur kan zowel op het gebied van vergunningverlening als op het gebied van toezicht & handhaving worden ingezet. De activiteiten behorende bij de functie zijn:
 • het adviseren op het gebied van luchtkwaliteit/geur aan de teams vergunningverlening en toezicht & handhaving, waaronder industriële (BRZO/RIE) en agrarische bedrijven;
 • het beoordelen en interpreteren van technische rapportages en advisering daarover in het kader van de vergunningverlening en toezicht voor wat betreft emissiebeperkende technieken (BBT);
 • het beoordelen van luchtkwaliteits- en geur onderzoeken ten behoeve van vergunningen en meldingen;
 • het adviseren over luchtkwaliteits- en geur voorschriften ten behoeve van de vergunningverlening;
 • het organiseren, begeleiden en beoordelen van emissiemetingen;
 • het adviseren en ondersteunen van beleidsadviseurs lucht bij gemeenten en provincie.

Functie-eisen
Wij zoeken een collega op hbo-niveau die zich in deze werkzaamheden herkent en affiniteit heeft met luchtkwaliteit/geur en met een Regionale uitvoeringsdienst. Een post- hbo opleiding luchtverontreiniging, luchtkwaliteit en depositie is een pré. Je kan werken met rekenmodellen (NNM, V-Stacks, ISL3a). Je hebt inhoudelijke kennis van de voor het vakgebied relevante milieuwet- en regelgeving. Je hebt ervaring met de genoemde werkzaamheden en ervaring met projectmatig werken. Ook als je niet op alle onderdelen evenveel ervaring hebt, nodigen we je toch uit om te reageren. Het gaat ook om de vaardigheden die je hebt en de persoonlijkheid die je brengt. Je schriftelijke en mondelinge vaardigheden zijn goed en je blijft overeind in complexe situaties. Je verbindt en communiceert uitstekend. Je bent omgevingsbewust en hebt maatschappelijke en bestuurlijke belangstelling.

Competenties
 • Analytisch vermogen
 • Flexibel
 • Zorgvuldig
 • Zelfstandig
 • Overtuigingskracht
 • Oordeelsvorming
 • Besluitvaardig
 • Plannen en organiseren
 • Klantgerichtheid
 • Communiceren
 • Gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen

Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende en zelfstandige functie. Je werkt samen met professionals in een zeer interessant werkgebied en krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen. Je werkt 32 uur per week en je salaris is maximaal € 4.121,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Aanstelling vindt plaats op basis van een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt het dienstverband na dit jaar omgezet in een vast dienstverband.

Contactinformatie
Graag ontvangen wij je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 20 april 2017. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met het afdelingshoofd, mevrouw M. van Alphen-Hellinga, telefoon: 0566-750424 of met de heer D. Spoelstra, Adviseur lucht en bodem, telefoon: 0566-750464.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina .

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht