Afdelingshoofd staf Publiekscontacten - Gemeente Eindhoven

Afdelingshoofd staf Publiekscontacten - Gemeente Eindhoven
Zorg jij ervoor dat een groep mensen meer is dan de som der delen? Staat dienstverlening bij jou hoog in het vaandel, zowel naar externe als naar interne klanten? Breng jij structuur, duidelijkheid? Dan zoeken we jou om ervoor te zorgen dat onze sector Publiekscontacten nog beter gaat samenwerken dan ze nu al doet! De sector Publiekscontacten is veelal het eerste aanspreekpunt…

Zorg jij ervoor dat een groep mensen meer is dan de som der delen? Staat dienstverlening bij jou hoog in het vaandel, zowel naar externe als naar interne klanten? Breng jij structuur, duidelijkheid? Dan zoeken we jou om ervoor te zorgen dat onze sector Publiekscontacten nog beter gaat samenwerken dan ze nu al doet!

De sector Publiekscontacten is veelal het eerste aanspreekpunt voor inwoners van Eindhoven. Van vragen die binnenkomen bij het callcenter tot paspoortaanvraag of WOZ, het valt allemaal onder deze sector. Klantgerichtheid en het werken op basis van klantwaarden is een van de steunpilaren onder het werk wat de mensen binnen deze sector uitvoeren.

De afdeling OOD (Ontwikkeling & Ondersteuning Dienstverlening) is de stafafdeling van sector Publiekscontacten. Onder andere projectmanagers, beleidsadviseurs en ondersteuners maken de groep veelzijdig en interessant. Wanneer deze afdeling het werk volledig onder controle heeft zal de inwoner niet hoeven weten dat deze afdeling bestaat. Daar zit natuurlijk ook direct de crux.

De overige afdelingen binnen Publiekscontacten werken intensief met elkaar samen, meestal met behulp van of dankzij de afdeling OOD. Deze afdeling is daarmee als de smeerolie waardoor de motor van de sector soepel loopt. Smeerolie is een essentieel onderdeel van het soepel lopen van een machine. Jouw afdeling heeft de mooie, maar vaak onderbelichte taak om deze rol binnen de sector te vervullen!

Jouw uitdaging
Aan jou de uitdaging om deze smeerolie en structuur in stand te houden. De uitdaging daarin ligt zowel operationeel als tactisch/strategisch. Op operationeel vlak lopen er verschillende projecten waarop sterkere sturing wenselijk is. Efficiëntie brengen is hierin een zeer belangrijke taak. “Wie doet wat, en waarom?” is een vraag die binnen de afdeling vaker naar boven komt. Aan jou de taak om hierin duidelijkheid, richting en reden te geven. Door jouw duidelijkheid en verbind je de groep met wie je werkt. Je zorgt ervoor dat mensen gericht gaan werken voor hun (interne) klanten, maar ook voor zichzelf!

Als afdelingshoofd ben je onderdeel van het MT van de sector. In dit MT vervul je de rol die je afdeling binnen de sector speelt: de smeerolie van de organisatie. Je treedt binnen het MT op als iemand die sturing geeft aan de continuïteit van de bedrijfsvoering binnen de sector. Het sectorhoofd en MT zijn verantwoordelijk voor het vorm geven aan strategie, jij regisseert de vertaling van deze strategie samen met de rest van het MT naar dagelijkse gang van zaken. Het is jouw taak om over de belangen van je eigen afdeling te kijken, om het grote geheel in zicht te houden.

Jouw profiel
Voor de functie van afdelingshoofd zijn wij op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

  • HBO+ / WO niveau, aantoonbaar door opleiding of ervaring;
  • Leidinggevende ervaring binnen een staforganisatie is een grote pré;
  • Ervaring in bedrijfskundig structureren;
  • Teamvorming, verbinden van een groep mensen;
  • Project gestuurd werken is voor jou gesneden koek.

Als persoon zijn wij op zoek naar iemand die:

  • Verbindt en coacht, dankzij jou is de groep meer dan de som der delen;
  • Sterke verbintenis heeft met de stad Eindhoven, je doet dit voor de inwoners;
  • Politiek gevoelig is, je snapt welke impact je beslissingen kunnen hebben in het bestuurlijke systeem waarin wij werken.

Ons aanbod
Een werkomgeving met de nodige dynamiek en aandacht en ruimte voor doorontwikkeling.
Salariëring conform functionele schaal 12, afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 5384,- bruto per maand (bij 36 uur per week).

De kennismakingsgesprekken staan gepland op donderdagmiddag 20 april. Wanneer wij een goede indruk van elkaar hebben gekregen vindt de tweede ronde plaats op maandagmiddag 24 april. Het is ons doel om voor 1 mei een overeenstemming te hebben bereikt.

Als je wilt solliciteren kan dat uitsluitend rechtstreeks bij gemeente Eindhoven via de link: https://www.tangram-tis.nl/10537/Vacatures&location=internet.  Reacties per mail worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met Annemieke van Brunschot, telefoonnummer 06-1856 3450. Wil je meer informatie over de procedure, neem dan contact op met Werk@eindhoven.nl, telefoonnummer 040-238 4440.

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht