Interim Directeur - Kwartiermaker Flevoland

Interim Directeur - Kwartiermaker Flevoland
De afgelopen maanden is er door de Kwartiermakers / Beoogd directeuren en medewerkers uit de drie vakgebieden gewerkt aan het vormgeven van de nieuwe organisatie. De uitwerking van de nieuwe hoofdstructuur is nagenoeg klaar. Het directieteam zoekt een partner in het vervolg van de organisatieontwikkeling en dan met name ten aanzien van het vakgebied Samenwerking en Ontwikkeling. Om de…

De afgelopen maanden is er door de Kwartiermakers / Beoogd directeuren en medewerkers uit de drie vakgebieden gewerkt aan het vormgeven van de nieuwe organisatie. De uitwerking van de nieuwe hoofdstructuur is nagenoeg klaar. Het directieteam zoekt een partner in het vervolg van de organisatieontwikkeling en dan met name ten aanzien van het vakgebied Samenwerking en Ontwikkeling.
Om de ontwikkeling van de organisatie tot een succes te maken is het belangrijk dat er verbinding is tussen de wensen vanuit de ambtelijke organisatie en de ambities van het bestuur. Daarom is het in deze fase van het ontwikkelingsproces belangrijk dat er vanuit inhoudelijke kennis en ervaring wordt meegedacht in de doorontwikkeling van het vakgebied.

Voor meer informatie neem je contact op met Wim Broere

De opdracht is functioneren op niveau van Kwartiermaker - Directeur van het vakgebied Samenwerking en Ontwikkeling. Deze opdracht is in beginsel voor een periode van 6 maanden met de optie tot verlenging van 2 x 3.

Vakgebied Samenwerking en Ontwikkeling
De huidige afdelingen Sociale Zaken, Maatschappelijke Ontwikkeling, Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling worden in dit vakgebied ondergebracht. Evenals de programma’s Duurzaamheid, Transities in het sociaal domein en concernprojecten die te maken hebben met de verdere ruimtelijke, sociaaleconomische en demografische ontwikkeling van de gemeente.

Functie-inhoud:

  • Hij/zij levert als lid van het directieteam in samenwerking met de directie een bijdrage aan de ontwikkeling van de totale organisatie.
  • Als kwartiermaker geeft hij/ zij met andere directieleden en de gemeentesecretaris invulling aan de vernieuwde hoofdstructuur en de doorontwikkeling van de organisatie. Draagt zorg voor een organisatorische vertaling van (strategische) bestuurlijke doelen. Zet de koers uit voor de daarbij behorende ontwikkelingen die hiervoor nodig zijn.
  • Strategisch adviseur en ondersteuner van de gemeentesecretaris en portefeuillehouders in het vakgebied. Hierbij staat het verbinden van de ambtelijke organisatie aan de ambities van het bestuur centraal.

  • Minimaal een afgeronde WO opleiding.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 7 jaar als Directeur en of Kwartiermaker bij een overheidsinstantie , referentie vereist.
  • Motivatiebrief, maximaal 1 A-4. Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
    De kandidaat dient gemotiveerd aan te geven waarom hij/zij geschikt is voor deze opdracht en voldoet aan de competenties (door middel van voorbeelden). De brief wordt door de opdrachtgever getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties zoals verwoord in de kandidaat- en/of opdrachtomschrijving
  • Minimaal 1 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar als Directeur en/of Kwartiermaker op het gebied van Organisatieontwikkeling bij een overheidsinstantie.. 
  • Een afgeronde opleiding Verandermanagement.

Consultant name: Wim Broere
Consultant phone: +31162420110
Consultant e-mail: w.broere@spijtenburg.nl

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht