Regisseur Sociaal Plein - Gemeente Hilversum

Regisseur Sociaal Plein - Gemeente Hilversum
De juiste zorg en ondersteuning geven die iedereen nodig heeft, dat hoort in onze samenleving. Vanuit gemeente Hilversum is er het Sociaal Plein om dit mooie doel te bereiken. Hier kunnen inwoners (maar ook professionals) terecht voor vragen en problemen op het gebied van zorg voor jeugd, werk & inkomen en ondersteuning. Dat er veel veranderd is sinds 1 januari op 2015 is …

De juiste zorg en ondersteuning geven die iedereen nodig heeft, dat hoort in onze samenleving. Vanuit gemeente Hilversum is er het Sociaal Plein om dit mooie doel te bereiken. Hier kunnen inwoners (maar ook professionals) terecht voor vragen en problemen op het gebied van zorg voor jeugd, werk & inkomen en ondersteuning.

Dat er veel veranderd is sinds 1 januari op 2015 is natuurlijk bekend. De gemeente gaat een centralere rol spelen dan voorheen. Maar dat kan alleen met de juiste steun van en samenwerking met alle professionals in de gemeente (en daarbuiten). We willen maatwerk en korte lijntjes zijn daar een wezenlijk onderdeel van.

Voor ons team Jeugd en Regie zoeken we een regisseur.

De regisseurs van het team Jeugd en Regie van het Sociaal Plein voeren gesprekken met de inwoners over hun zorgvragen en voeren regie over het proces van alle zorg die wordt ingezet en maken hiervoor een plan van aanpak. Spreekt dit je aan? Dan is dit jouw baan!

Wat ga je doen?

Het Sociaal Plein is de toegangspoort voor individuele inwoners. De regisseur werkt met de doelgroep die problemen ervaart op meerdere gebieden, bijvoorbeeld  schulden, verslaving en huisvesting. Dit gebeurt in twee fasen, waarbij eerst de vraag in kaart wordt gebracht, waarna in de tweede fase de regie kan starten op basis van een plan van aanpak. We werken op basis van het principe een plan, een inwoner, een regisseur.

In de eerste fase analyseert en verheldert de regisseur de problematiek van de inwoner. Deze analyse komt tot stand door middel van zorgvuldige gesprekken tussen regisseur en inwoner. Indien nodig voor analyse roept de regisseur expertise in. Deze expertise kan intern gezocht worden bij gespecialiseerde medewerkers of extern uit het sociaal netwerk (huisarts, justitie,  school, maatschappelijk werk etc.).

Na deze fase start de regiefase. De regisseur stelt samen met de inwoner een plan van aanpak op waarna de begeleiding start richting oplossing. Deze begeleiding kan binnen de gemeente plaatsvinden of door een met de gemeente samenwerkende instantie. De regisseur houdt de regie op de begeleiding tot het resultaat van de begeleiding is bereikt. Cruciaal is dat onze medewerkers geen hulpverleners zijn maar zorgen dat de inwoner de juiste hulp krijgt. Ook de eigen kracht van de inwoner is belangrijk en maakt deel uit van het plan van aanpak.

Wie ben je?

Je houdt ervan om in en team te werken en met elkaar te bouwen aan een Sociaal Plein waar de inwoner terecht kan met zijn hulpvragen en de juiste zorg krijgt. Je hebt affiniteit met de doelgroep die vaak in meerdere opzichten kwetsbaar is.

Welke ervaring heb je?

  • Je hebt een hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening of een andere (sociale) opleiding op hbo-niveau.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het werken met onze doelgroep.
  • Ervaring met het voeren van gesprekken met diverse doelgroepen (oa LVB, psychiatrie), kunnen schakelen in gesprekstechnieken.
  • Ervaring met registreren en rapporteren in systemen is een pre.

Pas je bij ons?

Wij verwachten dat onze medewerkers communicatief vaardig en flexibel zijn en met voldoende ondernemingszin en creativiteit nieuwe zaken aanpakken en regie voeren op lopende plannen van aanpak. Uiteraard beschik je over de kerncompetenties klant- en samenlevingsgericht werken, samenwerken en initiatief. Een aantoonbaar hbo-niveau is een vereiste.

Waar kom je terecht?

De gemeente

Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. We zorgen voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. En we antwoorden met één mond. Zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Jij krijgt daarbij alle ruimte om actief het verschil te maken.

Je team

Je werkt binnen het team Jeugd en Regie. In dit team zitten de regisseurs maar ook jeugdconsulenten. Inwoners (maar ook professionals) kunnen bij jouw team terecht voor vragen en problemen op het gebied van zorg voor jeugd, werk, inkomen en ondersteuning. Het team is heel divers, jullie vullen elkaar aan en leren van elkaar. Samen leveren jullie maatwerk en jullie houden altijd korte lijntjes.

Wat krijg je ervoor terug?

Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 4.121,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek en afhankelijk van opleiding, leeftijd en werkervaring. In eerste instantie betreft  het een tijdelijke aanstelling. Bij gebleken geschiktheid wordt dit omgezet in een vaste aanstelling.  De gemeente Hilversum kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de sollicitatieprocedure bel gerust even naar Susanne Maessen: 06 - 43 82 95 01. 

Ben jij de regisseur Sociaal Plein die wij zoeken?

Dan zien wij jouw motivatie en CV graag online vóór 27 maart 2017 tegemoet.

Het is belangrijk te weten dat naast deze externe wervingsprocedure ook een interne selectieprocedure loopt, waarbij interne kandidaten een voorrangspositie genieten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gevraagde competenties:
Klantvriendelijk en servicegericht, Flexibel, Communicatiekracht, Initiatief nemen, Maatschappelijk verantwoord handelen, Samenwerken

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht