Medewerker Toezicht & Handhaving - Gemeente Wijdemeren

Medewerker Toezicht & Handhaving - Gemeente Wijdemeren
Aan de rand van het Gooi, tussen Amsterdam en Utrecht, ligt gemeente Wijdemeren. De dorpen die samen de gemeente Wijdemeren vormen, liggen te midden van een uitgestrekt plassengebied en het Natura 2000 gebied de Oostelijke Vechtplassen. De gemeente kent zes kernen met een eigen dynamiek, wat  het werken voor deze gemeente uniek maakt! We werken aan de ontwikkeling van…

Aan de rand van het Gooi, tussen Amsterdam en Utrecht, ligt gemeente Wijdemeren.

De dorpen die samen de gemeente Wijdemeren vormen, liggen te midden van een uitgestrekt plassengebied en het Natura 2000 gebied de Oostelijke Vechtplassen. De gemeente kent zes kernen met een eigen dynamiek, wat  het werken voor deze gemeente uniek maakt! We werken aan de ontwikkeling van onze gemeente met name op het gebied van Recreatie en Toerisme, samen met de inwoners, ondernemers en een tal van andere organisaties. 

Herken jij je in het volgende profiel?
Sta jij stevig in je schoenen als medewerker Toezicht en Handhaving en met name op het gebied van het  bouw- en woningtoezicht? Wil je samen met je collega’s het integrale toezicht verder ontwikkelen? Dan maken wij graag kennis met jou!

Algemene informatie
Je bent als “Bouwinspecteur” werkzaam binnen de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Deze afdeling (ongeveer 30 fte) bestaat uit de clusters: Omgevingsbeleid, Toezicht & Handhaving, Vergunningen, Publieke Veiligheid & Toezicht en Projecten & Grondbeleid.

Over de functie

 • Je verricht bedrijf- en bouwplaatsbezoeken;
 • Je houdt toezicht op de naleving van omgevingsvergunningen, in het bijzonder voor de activiteiten bouwen, slopen en het uitvoeren van werkzaamheden op grond van het bestemmingsplan.
 • Je spoort illegale activiteiten op in het kader van bouw- en woningtoezicht binnen de ruimtelijke ordening;
 • Je adviseert over de technische aspecten van alle handhavingzaken;
 • Je adviseert over de gebruikseisen in het kader van de drank- en horecawet vergunningverlening;
 • Je voert integrale controles uit met handhavingpartners zoals de regionale brandweer, politie, de omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en Waternet;
 • Je houdt gegevens bij in diverse registratiesystemen (SquitXO en Squit2Go) en levert gegevens daaruit.

Wat wij vragen
Je hebt minimaal een MBO diploma op de vakgebieden die relevant zijn voor de functie, waarbij ervaring van minimaal twee jaar een vereiste is. Je bent in het bezit van het diploma ABW (Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht) en een rijbewijs B. Daarnaast ben je communicatief vaardig, integer en diplomatiek. Bovendien ben je resultaat gericht en kan je goed communiceren met je collega’s en burgers. Je gaat voor kwaliteit van werken en afspraak is afspraak.

Wat wij bieden

 • Functieschaal 8, maximaal € 3.293,- bruto per maand (salaristabel 1 januari 2017) bij een fulltime betrekking;
 • Als je beschikt over het diploma ABW-2 en meer dan twee jaar relevante ervaring hebt, is bezoldiging in uitloopschaal 9, maximaal € 3.712,- bruto per maand bespreekbaar.
 • Een tijdelijke aanstelling van één jaar op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede reiskostenvergoeding, en een Individueel Keuze Budget van 16,3% van het bruto salaris.

Sollicitatieprocedure
De vacature is opengesteld tot en met 20 maart 2017. De kennismakingsgesprekken staan gepland op donderdagmiddag 30 maart 2017.

De gemeente wint altijd referenties in en vraagt vóór benoeming om een “Verklaring Omtrent Gedrag”.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Eduard van der Biezen (035) 65 59 424, hoofd afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kan je bellen met Aranka Breed, medewerker P&O op (035) 65 59 481.

Reageren?
Solliciteren doe je door op onderstaande solliciteerbutton te klikken.
Als je niet beschikt over gemeentelijke werkervaring dan heeft reageren beslist geen zin.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht