Adviseur RIEC 36 uur - Gemeente Haarlem

Adviseur RIEC 36 uur - Gemeente Haarlem
Vanuit de knooppunten Haarlem, Alkmaar en Zaandam zijn decentraal kennis- en informatiepunten opgezet, primair gericht op de ondersteuning van gemeenten in de regio’s, maar ook ter ondersteuning van de andere partners. De adviseur is expert op één of meerdere RIEC-thema’s als mensenhandel, georganiseerde hennepteelt, fraude in devastgoedsector, witwassen en daaraan ger…
Vanuit de knooppunten Haarlem, Alkmaar en Zaandam zijn decentraal kennis- en informatiepunten opgezet, primair gericht op de ondersteuning van gemeenten in de regio’s, maar ook ter ondersteuning van de andere partners. De adviseur is expert op één of meerdere RIEC-thema’s als mensenhandel, georganiseerde hennepteelt, fraude in devastgoedsector, witwassen en daaraan gerelateerde vormen van financieel-economische criminaliteit. De adviseur behandelt vraagstukken binnen zijn specialisme. De primaire taken zijn:
  • Advisering;
  • Opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk;
  • Leveren van een bijdrage aan informatie-uitwisseling;
  • Coördinerende taak gericht op de bestuurlijke aanpak van thema’s.
De adviseur die wij zoeken is niet alleen een vakspecialist die informatie verzamelt, onderzoekt en beoordeelt, maar is ook enthousiast, ondernemend en outreachend ingesteld. Hij/zij zoekt actief de samenwerking met partners. Verder ondersteun je projecten met uiteenlopende informatieproducten om de bestuurlijke en integrale aanpak te intensiveren.

Functie-eisen
  • Je hebt een relevante opleiding op minimaal Hbo niveau
  • Je hebt aantoonbare ervaring in projectmatig werken en advisering van het bestuur
  • Kennis van handhavings- en opsporingsinstanties én bestuurlijke mogelijkheden om te handhaven is een pre
  • Verder beschik je over een sterk analytisch vermogen, kun je je kennis en vaardigheden delen met anderen en ben je innovatief, resultaatgericht en stressbestendig. Je houdt van netwerken en je kunt zowel zelfstandig werken als in een team. Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die communicatief vaardig is, beschikt over een sterk analytisch vermogen en kennis en vaardigheden graag deelt met anderen. Je herkent je in de competenties: innovatief, resultaatgericht, stressbestendigheid en netwerkvaardigheid
  • Je kunt je presenteren aan verschillende doelgroepen

Arbeidsvoorwaarden
Een veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving. Het RIEC NH biedt je uitdaging, een plezierige werksfeer en een boeiend werkterrein. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4.793,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (inclusief 16,3% Individueel Keuze Budget ). De gemeente Haarlem biedt een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

De vacature wordt bij voorkeur ingevuld op basis van detachering vanuit één van de convenantpartners, maar ook andere geïnteresseerden worden uitgenodigd te solliciteren. Je wordt tijdelijk aangesteld of gedetacheerd bij de gemeente Haarlem. Het gaat om een aanstelling van (tenminste) een jaar, met een proeftijd van een half jaar.

Een veiligheidsscreening maakt deel uit van de plaatsingsprocedure.

De werkplek is het stadhuis in Alkmaar.

Contactinformatie
Solliciteren op bovenstaande vacature kan t/m 22 maart 2017, door middel van het online sollicitatieformulier op onze website https://www.haarlem.nl/vacatures-gemeente-haarlem/ .
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen via het e-mailadres info@riec-noord-holland.nl. Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

Over Gemeente Haarlem
Het RIEC adviseert en ondersteunt overheden als gemeenten, belastingdienst, politie en Openbaar Ministerie bij de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit. Het RIEC NH werkt vanuit één centrale vestiging (Haarlem) en twee decentrale knooppunten in Zaanstad en Alkmaar. Het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Noord-Holland Het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Noord-Holland (RIEC NH) is één van de tien RIEC's in Nederland die zijn opgericht ten behoeve van het bestuurlijk en integraal aanpakken van georganiseerde criminaliteit. De RIEC's zijn samenwerkingsverbanden die tot doel hebben de informatiepositie van het bestuur te verbeteren en bij de bestrijding van georganiseerde criminaliteit de samenwerking tussen veiligheidspartners (gemeenten, provincies, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, opsporingsdiensten et cetera) te faciliteren. Strafrechtelijke, bestuurlijke en fiscale maatregelen worden gecombineerd om te komen tot een krachtige integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het RIEC NH ondersteunt onder andere door in concrete cases de informatie van alle betrokken partners te verzamelen, te verwerken, te analyseren en partners te adviseren over interventiemogelijkheden. Het RIEC NH besteedt hierbij aandacht aan de volgende thema's: mensenhandel en -smokkel, georganiseerde hennepteelt, fraude en misbruik binnen de vastgoedsector, criminele machtsconcentraties en gelegenheidsstructuren, witwassen en daaraan gerelateerde vormen van financieel-economische criminaliteit, handhavingsknelpunten en toepassing van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet BIBOB).

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina .

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht