Beleidsmedewerker Maatschappelijk Domein Onderwijs & Jeugd Overijssel

Beleidsmedewerker Maatschappelijk Domein Onderwijs & Jeugd Overijssel
De ambtelijke organisaties van de beide gemeenten vormen samen de Bestuursdienst. De Bestuursdienst adviseert en ondersteunt de twee gemeentebesturen op professionele wijze bij de uitoefening van alle gemeentelijke taken. Ruim 600 medewerkers werken voor 75.000 inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners van de gemeenten. De Bestuursdienst is een jonge organisatie die volop in ontwikkeling…

De ambtelijke organisaties van de beide gemeenten vormen samen de Bestuursdienst. De Bestuursdienst adviseert en ondersteunt de twee gemeentebesturen op professionele wijze bij de uitoefening van alle gemeentelijke taken. Ruim 600 medewerkers werken voor 75.000 inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners van de gemeenten. De Bestuursdienst is een jonge organisatie die volop in ontwikkeling is. Betrokkenheid, Eigenaarschap, Samenwerken en Trots vinden we belangrijke kernwaarden in onze organisatie.

Voor meer informatie neem je contact op met Wim Broere, 0162 - 420110, 06 - 83240203 of per mail : w.broere@spijtenburg.nl

Je gaat je richten op alle binnen het Maatschappelijk Domein voorkomende beleidsvelden, maar de komende periode houd jij je specifiek bezig met de aanpak Brede Scholen, de lokale Educatieve Agenda (ontwikkelagenda / passend onderwijs) en RMC/leerplicht. Daarnaast zullen de algemene onderwijstaken ook tot het takenpakket behoren. Als beleidsmedewerker verdiep je je in de desbetreffende onderwerpen, maak je analyses, brainstorm je met collega’s, betrokken partners en stem je af met het bestuur en in de lijn.
Vervolgens ontwikkel je beleid op strategisch en tactisch niveau, waarmee de beide gemeentes haar dienstverlening kunnen professionaliseren. Als beleidsmedewerker weet je precies wat er in de gemeentes in het Maatschappelijk Domein in het algemeen speelt. Je overlegt met collega’s, management en bestuur, maar vooral ook met inwoners, het onderwijsveld, bedrijven en instellingen. Het gaat hierbij om netwerken, samenwerking bevorderen en draagvlak creëren.

  • Minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 4 jaar als Beleidsmedewerker Maatschappelijk Domein op het gebied van Onderwijs en/of Jeugd.
  • Vooruitstrevende innovatieve trendsetter.
  • Bruggenbouwer binnen en buiten de organisatie.
  • Uitstekende antenne voor politiek–bestuurlijke gevoeligheid, maar ook de praktijk.
  • Stevig organisatorisch vermogen.
  • Heldere en prettige manier van communiceren zowel mondeling als schriftelijk, met aandacht voor proces en relatie.
  • Teamplayer met een zelfstandige en flexibele manier van werken.
  • Minimaal HBO niveau.
  • Motivatiebrief, maximaal 1 A-4.

Consultant name: Wim Broere
Consultant phone: +31162420110
Consultant e-mail: w.broere@spijtenburg.nl

Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht