Bedrijfsprofiel

event clear
date_range10-04-2018 17:02
chatReacties:0

Total is wereldwijd toonaangevend op het gebied van energie. Vandaag de dag is de onderneming de op drie na grootste internationale olie- en gasmaatschappij en een belangrijke speler in koolstofarme energieën. De Groep is aanwezig in 130 landen en telt 98.000 medewerkers. Wij ontdekken, produceren, transformeren, verhandelen en distribueren energie in verschillende vormen, tot aan de eindklant. Onze strategie: uitgroeien tot de grootste speler op het gebied van verantwoorde energie, met als missie om voldoende, goedkopere en schone energie te leveren aan steeds meer mensen.

 

De vraag naar energie is nog altijd dynamisch en zal de komende jaren blijven toenemen. Op dit moment telt de wereldbevolking 7 miljard mensen, in 2040 zullen dit er 9 miljard zijn. Deze groei vereist goedkopere energie, om de economische en sociale ontwikkeling van de planeet te stimuleren, maar ook energie die milieuvriendelijker is. In haar strategie houdt Total rekening met het scenario van het Internationaal Energieagentschap om de opwarming te beperken tot 2°C.

Total is zich bewust van haar rol en onderneemt in de hele waardeketen actie om haar impact op het klimaat te verminderen en een verantwoord energiegebruik te bevorderen:

 

  • Verbetering van de koolstofintensiteit van onze huidige productiemix: door een offensieve strategie te ontwikkelen met betrekking tot gas, en tegelijkertijd de methaanuitstoot tot het absolute minimum te beperken; door onze koolwaterstofprojecten te selecteren en te ontwikkelen; en door te innoveren en ons verder te ontwikkelen op het gebied van technologieën voor het afvangen, opslaan en hergebruiken van CO2.
  • Ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen: door uit te groeien tot een van de marktleiders in de zonne-energiesector; door deel uit te maken van de zonne-energieketen tot aan levering aan de klant; door in te zetten op de opslag van energie; door bio-energieën te ontwikkelen; en door de toegang tot energie te verbeteren.
  • Verbetering van de energie-efficiëntie: door ons onverminderd in te spannen om de uitstoot van broeikasgassen door onze installaties te verminderen; door onze klanten te voorzien van oplossingen (producten en diensten) voor een verantwoord energieverbruik.

 

BELANGRIJKSTE CIJFERS

Bedrijfsfilm


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren