Adviseur Geotechniek

event clear
date_range10-04-2018 16:41
chatReacties:0

Geotechniek is de verzamelnaam voor grondmechanica en funderingstechniek en volgens Van Dale “de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen van het gedrag van grond en rots ten behoeve van het ontwerpen en tot stand brengen van grondwerken en kunstwerken”.

 

Binnen het werkveld geotechniek wordt door CRUX onderzocht wat de eigenschappen van de grond zijn, wat het gedrag van de grond is en welke constructies geschikt zijn om op of in de grond te plaatsen. In het ontwerp van (grond)constructies wordt de zetting en stabiliteit van de grond onderzocht en gaat voor het bepalen van de draagvermogen veel aandacht uit naar het type en afmeting van de fundering. De eigenschappen van de grond worden vooraf middels veld- en laboratoriumonderzoek vastgesteld.

 

Deze geotechnische adviezen worden door CRUX toegepast voor de bouw van bruggen, tunnels, sluizen, aquaducten, viaducten, hoogbouw, utiliteitsbouw, lokale- provinciale- en rijkswegen, dijken, windmolens, off-shore constructies, kademuren, et cetera.


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren