Software developer

event clear
date_range10-04-2018 16:57
chatReacties:0

Software is onderdeel van het dagelijks leven, voor iedereen. Bij Altran sta je aan de basis. Of het nu een prachtige frontend, een grootse technische applicatie of juist een slimme embedded software oplossing is. Als er ontwikkeld moet worden, is Altran erbij. We werken met een grote groep engineers dagelijks aan het realiseren van innovatieve oplossingen voor onze klanten. Passie voor de techniek en coderen is onze gemeenschappelijke deler. Iedereen werkt in een compentiegerichte unit. Zo ben je altijd onder vakgenoten met dezelfde interesses. Naast het werk delen we graag onze kennis en kunde met elkaar, onder meer in onze Technology Groups, InnovationLAB en natuurlijk op onze kantoren.

Bij Software development zijn er drie competenties binnen Altran; Technical Applications, Embedded Software Development en Frontend.

Technical Applications

Technical Applications is de competentie die zich kenmerkt door software ontwikkeling van complexe technische applicaties. Daarbij gaat het vaak om (wereldwijd) gedistribueerde (sub)systemen met een tijdskritisch, 24x7 en/of bedrijfskritisch karakter.

 

Eigenschappen die hierbij spelen zijn onder andere schaalbaarheid en upgradability. De markten met vraag naar deze competentie zijn met name Defensie, Vervoer & Infrastructuur, Automotive, Energie, Industrie en Life Science.

 

Wij hebben een brede interesse en kennis op het gebied van programmeertalen, operating systems, ontwikkelmethoden en -technieken. Denk daarbij aan Java, C, C++ en C#, Linux, Android, maar ook Agile en Scrum.

 

Binnen Technical Applications onderscheiden we 3 specifieke expertisegebieden:

  • Data processing: het interpreteren, optimaliseren en vertalen van complexe technische data tot bruikbare informatie.
  • Control Software: het bedenken en uitwerken van domein specifieke beslislogica en deze vertalen naar software.
  • Cloud Computing: (wereldwijd) beschikbaar stellen van lokale en centrale data over schaalbare gedistribueerde (sub)systemen.

Embedded Software Development 

De Embedded competentie biedt software engineering kennis en expertise voor het creëren van functionaliteit en besturingssoftware op diverse hardware platforms en (real-time) embedded operating systems. Denk bijvoorbeeld aan Unix/Linux, drivers, communicatieprotocollen, firmware, microprocessoren en sensoren. Het is dé competentie waar ideeën tot leven komen in tastbare producten en waar we enthousiast worden van IoT, signal processing, optica, connectivity en hardware/software interfacing. Binnen Embedded Software Development zijn C, C++ en Python de meest gebruikte programmeertalen.

 

Bij onze klanten maken we het verschil bij de meest uiteenlopende projecten, van slimme meters, medische apparatuur, connected auto's, high-tech mechatronica, geavanceerde luchtverkeersleiding tot slimme sensoren. Zo hebben wij bijvoorbeeld een rol gespeeld in de ontwikkeling van intelligente en innovatieve producten voor toonaangevende bedrijven zoals ASML, Bosch, Thales, Philips, NXP en TomTom.

 

Frontend

Binnen het bijzondere speelveld van frontend software ontwikkeling ben je betrokken bij het visueel vormgeven van het eindproduct. Je zet de nieuwste technologieën in en werkt samen met je coach aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen met experts bouw je ook mee aan unit specifieke building blocks met als doel in de toekomst meer waarde te creëren voor Altran en haar klanten. Binnen de competentie frontend zijn we actief in vier thema’s: UX, Web, Mobile en Application UI.

 

Ons team van Frontend Ontwikkelaars richt zich op de voorkant van technische software applicaties. We maken onder andere gebruik van Microsoft technologieen en bouwen daarnaast veel web gebaseerde en mobiele applicaties waarvoor veel Java technologieën en frameworks gebruikt worden. Ook de integratie met back-end systemen komt regelmatig voor. Daarnaast ondersteunt het UX team de developers met de user requirements en visual-/ interaction designs. Voor onze ontwikkelaars betekent dit dat iedereen op elke technologie kennis en ervaring kan opdoen en dat we veel rollen kennen van software engineer tot aan architect, projectleiding, SCRUM Master of teamleiding.

 

 


comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren