vacatures-zoeken

event clear
date_range24-04-2018 16:07
chatReacties:0

Vacatures zoeken

Vacatures zijn op veel plaatsen te vinden. Zoals op internet, uitzendbureaus of in kranten en vakbladen.

Uitzendbureaus

Uitzendbureaus zijn het meest bekend door alle tijdelijke banen die je daar kan vinden, maar er zijn ook vaste banen te vinden, meestal na een eerste periode via de uitzendconstructie. En zolang je 'jouw' baan nog niet hebt kan je natuurlijk altijd kijken of ze iets anders voor je hebben ter overbrugging tot het moment dat je ergens wordt aangenomen.

Kranten / vakbladen

Vooral in de zaterdagedities van de regionale kranten (Gelders Dagblad, Utrechts Nieuwsblad) zijn veel personeelsadvertenties te vinden. Vergeet ook de 'kleintjes', de kleine personeelsadvertenties, niet!! Kan je makkelijk aan zo'n krant komen: prima. Maar ga ze niet kopen, ze liggen ook ter inzage bij de bibliotheek en je hoeft geen lid te zijn om ze te mogen inzien. En haal desnoods de 'nee, nee' sticker van de brievenbus, want ook in de gratis lokale blaadjes staan regelmatig leuke personeelsadvertenties.

Familie / vrienden

Laat ook familie en vrienden weten welke banen je zoekt. Misschien krijg je van hen te horen dat er daar en daar een vacature is. En misschien kunnen ze zelfs een goed woordje voor je doen!!

Telefoonboek / Gouden gids

Werkgevers stellen het ook erg op prijs als je zelf contact met hen legt, ook al staat er geen advertentie in de krant. Dit laatste noemen we 'open solliciteren'. Voor de werkgever is dit gunstig: hij hoeft geen dure advertentie te zetten of tijd te steken in het zoeken naar iemand, maar ook voor jou is dit een voordeel. Zonder advertentie zullen er minder concurrenten weten dat die werkgever een baan heeft en; hoe minder concurrentie, hoe groter jouw kans op die baan!! Adressen en telefoonnummers van diverse bedrijven zijn te vinden in het (roze bedrijvengedeelte van het) telefoonboek, in de Gouden Gids en vergelijkbare bedrijfsgidsen. En hoor je misschien dat een groot bedrijf van plan is zich in de buurt te vestigen, grijp dan je kans.

Bron: CWI

 

 

comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren