het-gebruik-van-vacaturebanken

event clear
date_range24-04-2018 16:07
chatReacties:0

Vacaturebanken

Op internet vind je vacaturebanken in alle soorten en maten, voor de meest uiteenlopende banen op alle niveaus, van ongeschoold tot academisch. Ze werken allemaal net een beetje anders, maar de grote lijnen zijn bijna altijd hetzelfde. Hier vind je korte tekst en uitleg en een overzicht van veelbezochte vacaturebanken.

Bij de meeste algemene vacaturebanken op internet kun je zonder je aan te melden rondneuzen in het aanbod. Je kunt vaak een voorselectie maken, bijvoorbeeld van soort werk of type functie, de branche, het opleidingsniveau en de regio. De functies zijn soms heel kort beschreven, soms heel uitgebreid, met een beschrijving van het bedrijf, de functie, het werk en de eisen. Als je wilt, kun je meestal meteen on-line solliciteren.

Inschrijven

Op verschillende vacaturebanken kun je je ook inschrijven. Je voert dan je persoonlijke gegevens in, een curriculum vitae en een profiel van de functie die je zoekt. Je gegevens zijn beveiligd met een username en password, zodat alleen jij dingen kunt veranderen of je weer uit kunt schrijven. Sommige vacaturebanken maken geautomatiseerde matches: je krijgt een e-mailbericht als er een nieuwe vacature is die lijkt te passen bij de kwalificaties en wensen die jij hebt ingevoerd. Lijkt het je wat, dan kun je solliciteren. De meeste vacaturebanken geven werkgevers die personeel zoeken de mogelijkheid in het bestand met werkzoekenden te kijken.

Handige Links!

Een aantal grote algemene vacaturebanken en job search engines:

Er zijn ook vacaturebanken speciaal voor de beroepspraktijkvorming (BPV), dus leerlingplaatsen (BBL) en stageplaatsen (BOL). Op de vacaturesite van de Nederlandse ROC's kun je zoeken naar BBL-plaatsen.

En op Kennisnet kun je leerbedrijven en stageplekken per branche zoeken.

Bron: CWI

 

Reacties

Er zijn geen reacties.

 

Reactie toevoegen

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn.

comment arrow_drop_down (0)

Log in om te beoordelen

thumb_up Like

Log in om te reageren