[full-time] Systeem- en netwerkbeheerder (M/V) bij/via VPRO

[full-time] Systeem- en netwerkbeheerder (M/V) bij/via VPRO
- Plaats: Hilversum - Description: De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. Door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen we bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming. Onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten en documenta…
- Plaats: Hilversum
- Description:

De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. Door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen we bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming. Onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten en documentairemakers agenderen onderwerpen vanuit ongebruikelijke invalshoeken. Dat doen we eveneens met onze dramaproducties, jeugdprogramma’s en satire. We staan open voor het experiment en creatieve, onorthodoxe ideeën. Op alle platforms zetten we in op originele vormen van vertellen. Hierbij zien wij ons continu uitgedaagd door het steeds veranderende mediagebruik en de toenemende distributiemogelijkheden.

De VPRO heeft een zwaar aangezette ICT-omgeving waar behalve de kantoorautomatisering ook het primaire proces op leunt. Het beheer ligt bij de afdeling ICT en Productiefaciliteiten (I&P). Deze afdeling bestaat uit 15 mensen, elk met hun specifieke specialisaties en verantwoordelijkheden. Voor deze afdeling zoeken wij op korte termijn een

Systeem- en netwerkbeheerder (M/V)
(36 uur per week)

Wie zijn wij?

De afdeling I&P draagt zorg voor de kantoorautomatisering van de VPRO bestaande uit een gevirtualiseerde serveromgeving op basis van Cisco Hyperflex servers gekoppeld aan een EMC SAN/NAS, gevirtualiseerd met behulp van VMware ESXi, uitgevoerd met Windows Servers en Linux, o.a. met Exchange 2013, SQL Server, Oracle, MS Dynamics Navision, MS Dynamics CRM en Skype for Business. Er zijn 500 werkplekken, ingericht met Microsoft Windows of Mac OSX. Beheer wordt mede mogelijk gemaakt door TopDesk, UMRA, KACE, vSphere vCenter, Veeam en PRTG.

Dan is er onze postproductie omgeving die bestaat o.a. uit een VMware cluster, Telestream Vantage, AVID Interplay en een ISIS 7000. Deze infrastructuur ondersteunt ruim 20 zwaar aangezette werkstations waarop AVID Media Composer of AVID Pro Tools draait, de platformen waarop wij radio en tv-uitzendingen monteren. Het is een prachtige, eigentijdse ICT-omgeving.

Wat ga je doen?

Als Systeem- en netwerkbeheerder ben jij degene die de servers, storage en workstations beheert. Je installeert, configureert nieuwe hardware- en softwarecomponenten (servers, storage, werkstations, MFP’s). Je lokaliseert en verhelpt storingen. Vanzelfsprekend verricht je preventief onderhoud op de infrastructuur ter voorkoming van (nieuwe) storingen.

Naast het beheren van users en werkstations in AD (privileges/group policy/security), beheren en installeren van lokale applicaties, uitvoeren van backup/restore procedures, monitor je op gebruik en kwaliteit van de hard- en software. Het analyseren van kosten/baten, het verbeteren, adviseren en doorvoeren daarvan, behoort net als documenteren tot jouw takenpakket.

Wie ben jij?

Je bent een sociale collega die goed zelfstandig en samen werkt, initiatief neemt en eigen verantwoordelijk toont. Je hebt een HBO werk en denkniveau.
Als Systeem- en netwerkbeheerder ben je in staat accuraat en systematisch te werken, structureel probleemanalyses uit te voeren en nauwgezet documentatie te kunnen opstellen en bijhouden. Je bent de spil van de afdeling waar het gaat om het beheer van de server- en werkstations. Je hebt het overzicht over de gehele IT-server-infrastructuur tot en met de werkstations. Naast het beheer van het netwerk, neem je als beheerder het initiatief om de continuïteit, kwaliteit en beveiliging te verbeteren. Je staat stevig in je schoenen, werkt zelfstandig en bent stressbestendig.

We vragen aantoonbare kennis van en/of ervaring met het merendeel onderstaande software:

  • Microsoft Windows Server
  • VMware ESXi.
  • KACE
  • Microsoft Windows 7 en 10
  • MS Office
  • MS SQL
  • Oracle
  • MS Powershell
  • Mac OSX
  • AVID Media Composer,

Daarnaast is kennis van en/of ervaring met Linux/Unix/Solaris, Juniper en Infoblox een pré.

Wat bieden wij?

In eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar met daarna de intentie bij goed functioneren tot verlenging. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6%, eindejaarsuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse G en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en relevante ervaring, minimaal € 2.525,- en maximaal € 3.852,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime aanstelling verdeeld over 5 werkdagen.

Solliciteren?
Solliciteer dan via de Solliciteer button en vermeld daarbij vacaturenummer 1726

Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Mattijs de Ruijter, Manager I&P, m.de.ruijter@vpro.nl

NB Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst. Interne kandidaten hebben voorrang in de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Keywords: Vacature, Fulltime, Hilversum, ICT beheerder, Netwerkbeheerder, Infrastructure architect- URL: https://vpro.heeft-vacatures.nl/netwerk_en_systeembeheerder_m_v_hilversum/177121/V280/solliciteren button en vermeld daarbij vacaturenummer 1726

Solliciteer op deze ICT vacature
Extra Info  »
File
De velden met een * zijn verplicht