[full-time] Recherchekundige digitaal-forensisch bij/via de Politie

[full-time] Recherchekundige digitaal-forensisch  bij/via de Politie
- Plaats: Noord-Holland - Description: Vacature recherchekundige digitaal-forensisch Locatie Noord-Holland Werk/leercontract baan en opleiding Functie Als recherchekundige met forensisch digitale afstudeerrichting word je breed opgeleid om onderzoek te doen naar strafbare feiten en veiligheidsproblemen. Vanuit een kritische en analytische onderzoekshouding ben je in staat om met een brede…
- Plaats: Noord-Holland
- Description:

Vacature recherchekundige digitaal-forensisch

Locatie
Noord-Holland

Werk/leercontract
baan en opleiding

Functie
Als recherchekundige met forensisch digitale afstudeerrichting word je breed opgeleid om onderzoek te doen naar strafbare feiten en veiligheidsproblemen. Vanuit een kritische en analytische onderzoekshouding ben je in staat om met een brede blik naar de opsporing in het algemeen en rechercheonderzoeken in het bijzonder te kijken. Bijvoorbeeld onderzoek naar levens- en vermogensdelicten, of naar maatschappelijke problemen op het gebied van cybercrime, illegale handel of online bedreiging.

Met je forensisch digitale afstudeerrichting richt je je specifiek op de digitale componenten in onderzoeken. Je werkt veel vanachter het bureau maar krijgt ook te maken met invallen en (huis)zoekingen om digitale sporen veilig te stellen.

Leren en werken
De hbo-masteropleiding tot recherchekundige duurt 3 jaar. Periodes van studeren op de Politieacademie in Apeldoorn worden afgewisseld met periodes werkend leren in Eenheid Noord-Holland. De opleiding is opgedeeld in een pre-master en een masterfase. In de pre-masterfase leer je het reguliere politiewerk kennen, krijg je geweld- en aanhoudingsbevoegdheden en draag je een politie-uniform en -uitrusting. Het onderwijs in de masterfase duurt twee jaar, waarbij je je studie afsluit met een masterscriptie. Tijdens deze fase leer je bijvoorbeeld een rechercheonderzoek van A tot Z te doorlopen en leer je over de criminologische en psychologische aspecten van het recherchewerk. In de digitale afstudeerrichting komen aan bod:

  • wetenschappelijke bronnen en research;
  • digitale wetenschappen;
  • digitale opsporingscriminalistiek;
  • juridische bewijswaarde digitale sporen.

De opleiding start in week 45 (6 november 2017).

Eisen
Je bent in het bezit van een hbo-diploma en wilt je richten op het digitale werkveld en de IT-aspecten in de opsporing. Verder heb je de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn). Bij voorkeur heb je kennis van etnische groepen en culturen, verkregen door achtergrond of ervaring. Daarnaast ben je een scherpe en gedisciplineerde denker en onderscheid je feiten van vermoedens. Een goed ontwikkeld conceptueel vermogen, integriteit, teamgeest en zelfinzicht zijn belangrijke competenties.

Salaris
Tijdens de masteropleiding tot recherchekundige heb je een tijdelijke aanstelling en ontvang je salaris. Met een hbo-achtergrond is dit € 2054,- in het 1e jaar t/m € 2256,- in het 3e jaar (bruto per maand). Heb je voor je aanstellingsgesprek bij de politie ten minste twaalf maanden onafgebroken gewerkt? En kun je dit aantonen met salarisstroken? Dan wordt hiermee -volgens een vaste berekeningsmethode – rekening gehouden bij het vaststellen van je salaris. Hiervoor geldt een maximum van € 2928,- (bruto per maand). Na de opleiding krijg je een aanstelling in de tactische opsporing in schaal 8 (minimaal € 2516,- en maximaal € 3598,-).

De politie biedt een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder toeslagen voor bijvoorbeeld nacht- en weekenddienst of bereikbaarheidsdienst. Ook ouderschapsverlof, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering horen hierbij. De politie betaalt je studie, uniform, sportkleding en boeken. Na de opleiding is parttime werken mogelijk.

Solliciteren en procedure
Deze sollicitatieprocedure is voor de baan met hbo-masteropleiding tot recherchekundige forensisch digitaal bij eenheid Noord-Holland met start in week 45 (6 november 2017). Solliciteren kan tot en met 6 maart 2017 via de?ze link: Klik hier om te solliciteren!?

Het tijdpad voor de selectieprocedure is als volgt:
Toetsing sollicitaties: 2 – 29 maart
Selectiedagen: 30 maart – 1 juni
Bewust Blauw: 12 juni – 16 juni
Eindgesprekken: 26 juni – 14 juli
Screening en medische keuring: 17 juli – 22 september

Lees meer info over de selectieprocedure voor recherchekundige

Sollicitaties worden beoordeeld op onder meer studierichting, relevante werkervaring, kennis van etnische groepen en culturen en woonregio.

Als er op basis van de selectierapporten meer geschikte kandidaten zijn dan beschikbare opleidingsplaatsen, gaat de voorkeur uit naar kandidaten met de beste selectieresultaten en kandidaten met een dubbele culturele achtergrond.

Heb je vragen over het solliciteren of de selectieprocedure, neem contact op met 088 – 66 22 300.

Bijzonderheden
Solliciteren op de functie recherchekundige bij meerdere eenheden heeft geen zin. Er wordt slechts één sollicitatie (de eerste) in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Keywords: Vacature, Fulltime, Noord-Holland, Digitale recherche, Opleidingstraject.- URL: https://kombijdepolitie.redirect.your-jobresponse.com/recherchekundige_digitaal_forensisch_noord_holland_alkmaar/136029/V280/solliciteren

Solliciteer op deze ICT vacature
link
File
De velden met een * zijn verplicht